Victòria i última oportunitat de permanència pel Cerdanyola Futbol Club

El primer equip masculí del Cerdanyola FC s'imposa a l'Osca B i jugarà un play-off de descens per mantenir-se en Segona B-Segona RFEF

El primer equip del Cerdanyola Futbol Club encara té possibilitats de mantenir la categoria Segona B-Segona RFEF. La victòria per 2-0 d'aquest diumenge 15 de maig davant de l'Osca B situa als de Toni Carrillo en la 13a posició de la taula amb 42 punts. Aquesta classificació salva l'equip de quedar entre els cinc pitjors equips -de descens directe- i li permet lluitar per la permanència en un play-off de descens contra els equips tretzens dels altres quatre grups de la lliga.

El Cerdanyola ha afrontat aquest partit corresponent a l'última jornada de la lliga, la 34a, amb totes les forces concentrades a guanyar. Però la tensió ha estat assegurada perquè l'equip no salvava la categoria només guanyant, sinó que depenia del resultat d'altres equips propers a la taula com l'Andratx, el Brea, el Badalona o l'Europa, partits decisius que es jugaven alhora.

Domini sense resultats

El domini dels locals s'ha vist clar durant la primera part, amb constants jugades de perill sense arribar a definir. La primera ocasió ha estat en el minut 10, en què Elhadji ha fet un servei de banda llarg que s'ha rematat, però el porter Gasca l'ha rebutjat. Per la seva banda, l'Osca B ha començat a remolc i sense provocar perill a Becerra. L'ocasió més clara per al Cerdanyola ha estat en el minut 21, quan Aliaga s'ha avançat per la banda i ha centrat a Elhadji, que ha rematat trobant-se la mà de Gasca. Aquesta jugada ha permès als visitants fer una contra que ha estat fàcilment anul·lada pels defenses verd-i-blancs.

El Cerdanyola Futbol Club en l'última jornada de la lliga. FOTO: Nora Muñoz Otero

En l'equador de la primera part, el Cerdanyola ha estat molt a prop de definir l'1-0 en el 25' arran d'una arribada a porta magistral de Kevin, que s'ha enfrontat cara a cara al porter i aquest ha hagut de rebutjar la seva i més d'una rematada més. Els locals han guanyat la majoria de pilotes a mig camp i han arribat molt a porteria. No ha estat fins als minuts afegits que l'Osca ha dominat més la possessió, assolint el primer atac de perill quan el davanter lateral Pol Prats ha centrat provocant un xut que ha fet treballar Becerra

Victòria contra les cordes

A la represa, el partit s'ha mantingut en la mateixa dinàmica. El Cerdanyola ha seguit sumant ocasions de gol com la del minut 52, en què Dani Martí ha deixat enrere el porter fent una volea, però el defensa ha bloquejat l'atac abans que el capità pogués rematar. El primer gol del Cerdanyola ha arribat en un moment en què la pressió i la tensió per definir ja estava pels núvols. En el minut 55, Martí ha rematat a porteria una assistència perfecta d'Aliaga, que ha servit una falta. Aquest 1-0 ha apujat els ànims del públic a Fontetes, que ha començat a cridar: "sí és pot".

Elhadji ha continuat sent protagonista generant ocasions de perill i lluitant cada pilota pel seu equip. La tensió era palpable en l'equip tècnic, que estava pendent del seu partit i alhora d'altres quatre equips, dels quals depenia el destí del Cerdanyola. Per tal d'assegurar almenys el que estava en les seves mans, els de Toni Carrillo necessitaven un gol més. Un gol que finalment ha arribat en el minut 82, quan Elhadji ha rematat directa a la xarxa una centrada des de la banda de Pinto.

Pròxim partit: 'Play-out'

D'entre totes les combinacions possibles, tenint en compte com s'han donat els resultats dels altres equips i la victòria del Cerdanyola, l'equip de Toni Carrillo tanca aquesta temporada en Segona B-Segona RFEF en la 13a posició amb 42 punts. Això implica que l'equip encara té possibilitats de mantenir la categoria si triomfa en el play-off de descens, o play-out: una eliminatòria a partit únic que es disputarà diumenge 22 de maig a les 12 h en camp neutral. Encara estan pendents de confirmar el rival i el camp.