La cultura és vida

Article d'opinió del productor musical cerdanyolenc, Txosse Ruíz

En les darreres setmanes els veïns de Fontetes han observat la demolició del santuari del cinema. Cada cap de setmana molts assistíem a la sagrada cerimònia del setè art carregats amb una muntanya de crispetes vermelles. Costa pensar que es tornarà a viure aquesta màgia a Cerdanyola.

Un cop més ens tocarà sortir de la ciutat per anar a buscar allò que ja no tenim aquí, igual que passa amb altres disciplines com la musical. De la mateixa manera, els artistes locals han de cercar mes enllà dels nostres carrers espais on començar, on compartir i on poder fer-nos gaudir del seu art.

Lamentablement hem vist desaparèixer massa temples a la ciutat: Circus, sala de concerts del Casal de Joves, El Último Tren, ... i ara El Punt, amb una trista fotografia que ens ho il·lustra tot, enderrocat. Un altre motiu més per a que els nostres veïns no ens visitin i un pas enrere que afecta també a restaurants, comerç local i serveis.

La cultura és identitat, unió, ens alimenta, ens fa lliures i millors. És vital promoure, reactivar i preservar l’entramat cultural. Que cap entitat amb motivació i projectes es quedi sense poder dur-los a terme, més encara en els dies grisos que vivim on l’art ens pot transportar a un altre lloc per un instant.

No esperem a valorar el que tenim quan ho hem perdut, protegim els nostres escenaris i siguem exigents. Cerdanyola no vol ser una ciutat dormitori. Manquen espais on les entitats puguin portar art d’altres indrets per després poder ser convidats allà com a intercanvi.

Com deia André Malraux, “La cultura fa a l’home quelcom més que un accident de l’univers. La cultura és el que, a la mort, continua sent la vida”

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.