Marxa amb torxes per la llibertat de les preses polítiques

Política

Un centenar de cerdanyolencs celebra la Marxa de Torxes per la llibertat de les preses polítiques

“Que les torxes els facin arribar la llum de l’esperança i que sentin la nostra escalfor i solidaritat”, han reivindicat els manifestants.

El divendres 20 de desembre prop d'un centenar de cerdanyolencs i cerdanyolenques han il·luminat els carrers de la ciutat amb torxes per reivindicar la llibertat dels presos i preses polítiques. "Avui, però, celebrem que tres de les companyes segrestades surten de la presó: un és l'Edu, el Xavi i el Txevi". 

El cerdanyolenc Edu Garzón va entrar a la presó de Soto del Real dies després de ser detingut. Fa una setmana, fiscalia va obrir la porta a la seva llibertat sota fiança de 9.000 euros. Aquest dijous es va celebrar la vista i finalment el magistrat de l’Audiència Nacional ha decretat la llibertat condicional sota fiança, que finalment serà de 5.000 euros. 

Davant l'Ajuntament s'ha llegit el manifest 'Per Nadal les volem a casa': "Torna a ser, un any més, Nadal. Una època de falses esperances i falsa felicitat. Les llums i les nadales pretenen fer-mos oblidar de les injustícies".

La marxa ha començat després, baixant pel carrer de Lluís Companys fins a l'Avinguda de la Primavera. També ha recorregut l'Avinguda de Catalunya i ha acabat a davant l'Ajuntament, on els cerdanyolencs han cantat 'Els Segadors' i han convidat als manifestants a participar en la marxa del dia 21 de desembre a Barcelona a les 19 h.  

 

 

Veure Comentaris