Un centenar de cerdanyolencs celebra la Marxa de Torxes per la llibertat de les preses polítiques

“Que les torxes els facin arribar la llum de l’esperança i que sentin la nostra escalfor i solidaritat”, han reivindicat els manifestants.

El divendres 20 de desembre prop d'un centenar de cerdanyolencs i cerdanyolenques han il·luminat els carrers de la ciutat amb torxes per reivindicar la llibertat dels presos i preses polítiques. "Avui, però, celebrem que tres de les companyes segrestades surten de la presó: un és l'Edu, el Xavi i el Txevi". 

El cerdanyolenc Edu Garzón va entrar a la presó de Soto del Real dies després de ser detingut. Fa una setmana, fiscalia va obrir la porta a la seva llibertat sota fiança de 9.000 euros. Aquest dijous es va celebrar la vista i finalment el magistrat de l’Audiència Nacional ha decretat la llibertat condicional sota fiança, que finalment serà de 5.000 euros. 

Davant l'Ajuntament s'ha llegit el manifest 'Per Nadal les volem a casa': "Torna a ser, un any més, Nadal. Una època de falses esperances i falsa felicitat. Les llums i les nadales pretenen fer-mos oblidar de les injustícies".

La marxa ha començat després, baixant pel carrer de Lluís Companys fins a l'Avinguda de la Primavera. També ha recorregut l'Avinguda de Catalunya i ha acabat a davant l'Ajuntament, on els cerdanyolencs han cantat 'Els Segadors' i han convidat als manifestants a participar en la marxa del dia 21 de desembre a Barcelona a les 19 h.