L’Ajuntament posa en marxa una prova pilot de sistema de bosses de reg

També s'ha procedit a la reposició d’alguns arbres a diferents indrets de la ciutat

Des del Servei d’Espai Públic s’ha posat en marxa una prova pilot en els arbres del passatge Ajuntament en els que s’han instal·lat bosses de reg per filtració. Aquesta actuació es tracta d'una mesura preventiva davant l’augment notable dels períodes secs i dies calorosos. 

Les bosses de reg instal·lades a les soques dels arbres funcionen amb reg per degoteig d’emmagatzematge. Les bosses s’omplen en pocs minuts i després alliberen l’aigua gota a gota durant hores. L’aigua s’escorre lentament a terra, que la pot absorbir millor sent més eficient el reg i ajudant així a l’arrelament de l’arbre.

D’altra banda, el Servei d'Espai Públic també ha procedit aquests dies a la reposició d’alguns arbres a diferents indrets de la ciutat. Tot i que el decret de sequera és molt estricte amb les noves plantacions, l'Ajuntament explica que "es tracta d’una actuació planificada fa molt de temps i els arbres ja estaven al viver esperant el seu moment per ser plantats".

Concretament, s’ha dut a terme la reposició de Pyrus en escocells solts al barri de Serraparera, en aquelles voreres que la seva amplada ho permet. També s’ha fet una plantació d’arbres a la plaça del carrer Francolí (Can Xarau), una altra a la zona d’accés a l’ascensor d’Adam i Eva (La Farigola), i al davant del Casal de Joves s’ha procedit a plantar un Ginkgo.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.