Quim Oltra serà el candidat d’Esquerra a l’EMD de Bellaterra

Oltra repeteix com a candidat a l'EMD

La proposta d’Esquerra Republicana de presentar un candidat de consens per presidir l’EMD de Bellaterra no ha prosperat. El vocal d’ERC a Bellaterra, Quim Oltra, serà finalment el candidat d’Esquerra per presidir l’EMD. Així ho anunciava la formació republicana després de manifestar que la roda de contactes que han fet amb tots els partits polítics de Bellaterra no ha tirat endavant. “Hem parlat amb tothom qui ha volgut parlar amb nosaltres i hem constatat que als veïns els sembla molt bé la idea i fins i tot la troben necessària, però als partits polítics no”, lamentava.

“Davant d’aquesta realitat nosaltres continuarem intentant trobar pactes i acords per anar com més junts millor”, deia. I, de fet, encara hi podria haver moviments fins dilluns 24 d’abril, dia de presentació de les candidatures, tot i que la formació els considera ja “bastant improvables”. Un projecte, el d’Esquerra, que consideren “solvent i molt ben treballat des dels últims 8 anys que ostenten representació a Bellaterra” i que apostaria per seguir a Cerdanyola, però amb un “conveni de màxims” on tot el que es recaptés dels bellaterrencs – prop de 4 milions d’euros anuals – es quedés a l’EMD de Bellaterra. L’actual finançament de l’EMD se situa al voltant dels 800.000 euros. Oltra garantia “un conveni semblant al de l’EMD de Valldoreix“, que donaria més finançament i competències per gestionar-les des de Bellaterra.

En aquest sentit, el candidat ha carregat contra l’actual grup a govern per “ineficiència i mala gestió econòmica i administrativa“: I deia: “en els dos últims mesos han demanat renovar el conveni, però durant els 4 anys anteriors no han reclamat res”. “Alcaldes que es perpetuen en el càrrec n’hi ha molts, però nosaltres creiem que l’actual president de l’EMD, el sr. Ramon Andreu, està lluny de ser l’eficient que hauria de ser”, deien.

Amb tot, confiaven que en aquestes eleccions on hi ha més candidatures i forces polítiques es pugui canviar “una mica” el panorama de la majoria absoluta que tenim amb Gent per Bellaterra, “un partit que fa i desfà, gastant diners, ells sols”, afirmaven. Respecte la roda de contactes feta amb els diferents partits polítics, la també vocal d’ERC, Laura Batalla, apuntava: “amb tots tenim una bona relació i hi ha hagut molta cordialitat, però ha faltat valentia per anar tots junts”. Tot i així, no descarten col·laborar un cop passades les eleccions. El candidat d’ERC a alcalde de l’Ajuntament de Cerdanyola, també present a la roda de premsa, Albert Turón, apuntava: “si em permeteu, a nivell de partit, l’oferta era molt generosa, ja que estàvem disposats a perdre les sigles, però a concórre-hi igualment perquè era l’opció més honesta i necessària per Bellaterra”.

En general, volien apostar per “fer les coses diferents” i així evitar obtenir “els mateixos resultats” i “sortir del patró” que el 2019 va donar uns resultats a l’urna de president de 653 vots per Ramon Andreu (Gent per Bellaterra), 354 vots per Quim Oltra (ERC), 295 vots per Jordi Macarulla (Convergents), 107 vots per Bea Durán (Ciutadans) i 58 vots per Abel Moreno (Junts).

Preguntat per com afronta Oltra aquesta segona vegada que es presenta a la presidència de l’EMD ha dit “amb esperança i responsabilitat” per oferir a Bellaterra “una alternativa seriosa i que actuï amb coneixement de causa i treball conjunt, malgrat les diferències”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.