Comencen les obres de la Rambla del Castell, eix del futur barri del Parc de l’Alba a Cerdanyola

La consellera de Territori de la Generalitat assisteix a l’acte simbòlic d’inici d’un projecte que preveu més de 5.000 habitatges, dels quals gairebé la meitat seran de protecció oficial.

Aquest dimarts 20 de maig, la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya, Sílvia Paneque i Sureda, ha visitat Cerdanyola del Vallès en una jornada marcada per l’impuls d’un dels projectes urbanístics més ambiciosos del municipi: l’inici de les obres de la Rambla del Castell, eix vertebrador del futur barri del Parc de l’Alba, amb l’objectiu de garantir l’accés a l’habitatge, retenir el talent i consolidar una ciutat del coneixement amb espais per viure, treballar i innovar.

 

Visita Consellera Territori, Habitatge I Transició Ecològica, a l'Ajuntament. FOTO: Paula Sama

Visita Consellera Territori, Habitatge I Transició Ecològica, a l'Ajuntament. FOTO: Paula Sama

La jornada ha començat a les 16 h a l’Ajuntament de Cerdanyola, on la consellera ha estat rebuda per l’alcalde Carlos Cordón i el seu equip de govern. En aquesta trobada institucional, l’alcalde ha obsequiat Paneque amb una rèplica de les Dames de Cerdanyola, un llibre d’història local i una publicació dedicada al Festival Internacional de Blues de la ciutat.

Inici simbòlic de les obres de la Rambla del Castell

Visita Consellera Territori, Habitatge I Transició Ecològica, camí al parc de l'Alba. FOTO: Paula Sama.

Visita Consellera Territori, Habitatge I Transició Ecològica, camí al parc de l'Alba. FOTO: Paula Sama.

Una hora més tard, a les 17 h, l’acte s’ha traslladat al Parc de l’Alba, a tocar del Castell de Sant Marçal, on s’ha oficialitzat l’inici de les obres d’urbanització de la nova rambla. L’alcalde Cordón ha obert els parlaments agraint la presència de la consellera i destacant la importància de continuar treballant conjuntament amb la Generalitat per fer realitat un projecte que permeti “viure, treballar i conviure a la ciutat”.

Un dels sectors urbanístics més grans del sud d’Europa

Seguidament, tècnics de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) han detallat les magnituds del projecte: una àrea de 408 hectàrees —el sector de nova creació més gran del sud d’Europa— amb una connexió estratègica entre Collserola i la Serra de Sant Llorenç de Munt. El projecte preveu la construcció de fins a 5.277 habitatges, dels quals gairebé la meitat seran de protecció oficial. Concretament, la futura Rambla del Castell acollirà 1.850 habitatges, 682 dels quals seran de lloguer assequible. Les obres, adjudicades a les empreses Dragados i Sorigué per un import de 15,8 milions d’euros, tenen un termini d’execució de 31 mesos.

Parlament de l'alcalde Carles Cordón, en la visita Consellera Territori, Habitatge I Transició Ecològica. FOTO: Paula Sama.

Parlament de l'alcalde Carles Cordón, en la visita Consellera Territori, Habitatge I Transició Ecològica. FOTO: Paula Sama.

D’altra banda, l’Ajuntament i la Generalitat coincideixen a assenyalar el Parc de l’Alba com un projecte clau per redefinir la Cerdanyola dels pròxims anys. A més de l’habitatge, el desenvolupament preveu la consolidació d’un parc científic i empresarial vinculat al Sincrotró ALBA i a diversos centres de recerca, amb la voluntat de posicionar el municipi com un node de coneixement i innovació dins de l’àrea metropolitana.

Habitatge assequible i model urbà sostenible

La consellera Paneque ha tancat l’acte amb un discurs marcat per la voluntat política de fer front a l’emergència habitacional amb “polítiques estructurals” i “col·laboració institucional”.

Ha destacat el paper del Govern de la Generalitat en la promoció d’habitatge públic i ha elogiat la implicació de l’Ajuntament de Cerdanyola per fer-ho possible: “Ciutats com Cerdanyola són clau per desenvolupar models urbans sostenibles i integrats, amb habitatge, innovació i respecte pel medi natural”.

El camí al Castell de Sant Marçal es convertirà en la futura Rambla del Castell. FOTO: ACN

El camí al Castell de Sant Marçal es convertirà en la futura Rambla del Castell. FOTO: ACN

Amb l’inici de les obres de la Rambla del Castell, Cerdanyola activa un dels seus grans motors de transformació urbana. El projecte, que suma esforços públics i voluntat política, vol donar resposta a les necessitats d’habitatge assequible i qualitat urbana del present.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.