El 23è Fantosfreak projectarà curtmetratges de 12 països diferents

El 23è Fantosfreak tindrà lloc entre els dies 18 i 22 de juliol

El 23è Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola, el Fantosfreak, escalfa motors per obrir edició el pròxim 18 de juliol. El certamen mantindrà la distribució de cadires de l'any passat al Parc del Turonet però sense restriccions, i comptarà amb curtmetratges participants vinguts de dotze països diferents.

Aquesta edició recupera els concerts de grups de Cerdanyola i municipis veïns abans de les projeccions i l'espectacle de lluita lliure el divendres abans de l'entrega de premis. També tornarà a comptar amb servei de menjar i beure.

El 50% dels curts són estrangers

Aquest 5 de juliol s'ha presentat formalment el 23è Fantosfreak en una roda de premsa amb el director del festival, Rafa Dengrà, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordon, i el regidor de Joventut, David González. Tots tres han compartit missatge d'alegria per poder recuperar el festival sense restriccions després de l'edició de 2021 que es va celebrar amb límit d'aforament per la Covid-19.

Enguany, el Fantosfreak mantindrà la ubicació de la pantalla i les cadires que es va estrenar l'any passat, però no caldrà inscriure's o reservar entrada prèviament. El format serà com cada any: de dilluns a dijous es projectaran tots els curtmetratges, i divendres s'anunciaran i mostraran els curts guanyadors.

"La meitat dels 40 curts que participen en aquesta edició són de producció espanyola i l'altra meitat són estrangers de dotze països diferents", ha explicat Rafa Dengrà, destacant que, per primera vegada, hi participa una producció de Taiwan. La representació cerdanyolenca anirà a càrrec de tres curtmetratges obra de: Javier Abarca (Taller de Cinema de Cerdanyola); Chesco Murillo, Alejandro M. Richarte i Joan Ramón Viñas; Pedro Villarejo.

L'animació és tendència

Entre els curtmetratges participants destaquen 10 produccions d'animació que, segons ha assenyalat Dengrà, són una tendència en creixement en les últimes edicions. El director del Festival també ha anunciat que un dels curts d'animació que es podran veure entre el 18 i el 22 de juliol va ser finalista a l'última edició dels Oscar. Es tracta de Bestia, obra xilena del director Hugo Covarrubias.

Quant al gènere dels curtmetratges que arriben al Fantosfreak, la direcció del festival ha observat que el Terror és el menys habitual, tot i que tindran espai en aquesta edició: "Els deixem per al final de les projeccions perquè vénen nens petits amb pares que han crescut amb el Fantosfreak". En canvi, arribem més produccions del gènere fantàstic.

L'alcalde Carlos Cordon ha reconegut l'esforç del festival per adaptar-se a la pandèmia en l'edició anterior: "Han demostrat que es podia continuar oferint cultura de qualitat en època de pandèmia". Per la seva banda, el regidor de Joventut, David González, ha explicat que la nova distribució de cadires permetrà aprofitar més espai per a cadires, així com recuperar la gespa del Turonet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.