Activitats i portes obertes per commemorar el Dia Internacional dels Museus

Els museus locals oferiran jornades de portes obertes, visites guiades, una mostra de curtmetratges i conferències i més propostes

Els museus de Cerdanyola commemoren el Dia Internacional dels Museus amb activitats que es duran a terme entre el 14 i 22 de maig. La data commemorativa és el 18 de maig i des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) organitza l'esdeveniment. En el cas de Cerdanyola, els museus que s'hi adhereixen són el Museu d'Art de Cerdanyola i el Museu d'Història.

Al voltant d'aquesta data, els museus de Cerdanyola seran protagonistes i obriran portes durant una setmana amb la intenció de sensibilitzar els visitants i la població de la rellevància dels museus per a la ciutat. Però el mateix dissabte 14 de maig, destaca la celebració de la Nit dels Museus per poder visitar els museus a les fosques.

Enguany, l'ICOM proposa el lema 'El poder dels museus' per posar en valor el poder de transformació de la comunitat que tenen els museus. Cerdanyola ha pres de referència aquest lema per a organitzar les activitats.

Exposicions al Museu d'Art de Cerdanyola


Del 14 al 22 de maig
Jornada de Portes Obertes
Durant aquests dies l’accés al MAC serà d’entrada lliure.

 

Dissabte 14 de maig, de 17 a 24 h.
Nit dels Museus
Les portes obertes permeten visitar la col·lecció permanent: el jardí de vidre de les Dames de Cerdanyola, l'obra d’Ismael Smith i el classicisme noucentista de Josep de Togores, entre d’altres. També permet accés a l’exposició temporal “Presents per a una col·lecció de futur” i a la mostra “Fons Ocult: Lola Anglada”.

 

Dissabte 14 de maig, 22 h, a la Sala d’Actes del MAC
La vida és curta.  IX Mostra de Curtmetratges de Cerdanyola

 

Diumenge 15 de maig, 12 h
Cerdanyola, del Modernisme a l’Art Déco.
Visita guiada per les exposicions permanent i temporals.

 

Dijous 19 de maig, 19 h
Cano de Castro, un noucentista represaliat
Conferència a càrrec de Txema Romero amb la participació d'Enriqueta Guardia, especialista de Costa Rica, i Aurélien Gnat, director del Memorial de Compiègne.

 

Divendres 20 de maig 19, 19 h
Espai B5-125
Inauguració de l’exposició temporal. L’Espai B5-125 va ser un espai d'art alternatiu amb 40 anys de trajectòria gestionant exposicions dins del campus de la UAB, sota la coordinació de la professora Teresa Camps, i amb la participació voluntària d'artistes i estudiants del Departament d'Història de l'Art. A partir de la col·laboració amb el màster d'Anàlisi i Gestió de Patrimoni Artístic el museu presenta una mostra comissariada per l'alumnat.

Visites i activitats al Museu d'Història

 

Del 14 al 15 i 18 de maig
Jornada de Portes Obertes. Entrada lliure a les exposicions permanent i temporal del Museu de Ca n’Oliver i al Poblat Ibèric, per poder descorbir una cultura de fa més de 2.000 anys.

 

14 de maig, 18 h
Què mengem, avui?
Visita guiada a l’exposició temporal Què mengem, avui? que acull el Museu de Ca n’Oliver i que acosta a l’alimentació des d’un punt de vista històric, antropològic i social. 

 

15 de maig, 11.30 h
El gran dinar, al Museu de Ca n’Oliver
En aquesta activitat es descobreix com era un banquet de finals dels segle XIX en una casa benestant, de la mà dels senyors de la casa, l’alcalde i el capellà del poble.
Organitza: CRAC i Museu d’Història de Cerdanyola (Ajuntament)

 

15 de maig, de 10 a 14 h
Els temples de la Vall de les Feixes
Jornada de portes obertes i visites a l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i a l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. Les dues es troben a la Vall, un espai on la riquesa del patrimoni històric i natural s’entrellacen per explicar la història de Cerdanyola des de l’època romana fins el segle XX.

 

18 de maig, 18 h
Ca n’Oliver, un poblat iber laietà
Visita guiada al poblat i als tres edificis reconstruïts per conéixer com era la vida quotidiana en un assentament ibèric, el seu urbanisme, la seva relació amb l’entorn.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.