L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès arriba als 25 anys en un gran moment de forma

La Banda i la Coral de l'Agrupació han presentat les activitats que es realitzaran durant tot aquest any en motiu de l'aniversari

L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) viu moments dolços, i bona mostra d'això es veu en la programació d'activitats que han presentat tant la Banda com la Coral per celebrar els 25 anys de l'entitat. 

Tot i que ja l'AMCV ja ha participat d'alguns esdeveniments culturals enguany, el primer concert del 2024 serà aquest dissabte 16 de març amb el Concert de Primavera, Música de la petita pantalla. Tant la Banda com la Coral faran sonar els temes de la darrera edició del Concert al Castell de Sant Marçal, Un castell de Videojocs. Es tracta d'un recorregut per les bandes sonores més mítiques de videojocs: els grans temes de Mario BrosHaloSkyrim i Zelda, entre d’altres. A més a més, aquest concert s'emmarcarà dins de la iniciativa Cap Butaca Buida

Més info: El Teatre Ateneu s’adhereix a la iniciativa Cap Butaca Buida

Més enllà del Concert de Primavera, el president de l'AMCV, Arnau Pallarès, ha presentat la resta de concerts planificats per aquest any. Per la Festa Major del Roser de Maig, tindrà lloc el Concert del 25è aniversari de l’AMCV amb la Banda de Mataró i la Banda de Wutöschingen d'Alemanya com a convidades. Per aquesta ocasió, el director de la Banda, Raul Lacilla, ha explicat que "per aquest concert recuperaran L'Eneida, una de les peces més complicades que han tocat mai". 

El 28 de juny es farà l'esperat Concert del Castell, que enguany arriba a la seva 22a edició. En aquest cas, els responsables de la Banda i la Coral no han volgut desvelar quin serà el repertori, "de moment és sorpresa", ha dit. Una setmana més tard, al 7 de juliol participaran al Festival de Bandes de Catalunya a l’Auditori de Barcelona, que organitza Federació Catalana de Societats Musicals, a l'Auditori de Barcelona

Concert al Castell 2023. FOTO: Mónica GM

Concert al Castell 2023. FOTO: Mónica GM

 

Pel Concert de Tardor, el 27 d'Octubre, realitzaran un monogràfic de Gustav Holst, per commemorar el 150è aniversari del seu naixement. El 30 de novembre, com cada any, tindrà lloc el Concert de Santa Cecília amb l'opera “Orfeo i Euridice”, que serà la primera òpera completa que es podrà veure a Cerdanyola. El director de la Coral, Manel Cubeles, s'ha mostrat molt il·lusionat perquè això sigui possible i ha avançat que "segurament també obrirem entrades per l'1 de desembre, per tal de fer un concert doble". Finalment, per acabar l'any, el Teatre Ateneu tornarà a acollir el Concert de Nadal, el 21 de desembre, amb un repertori de valsos i polques vieneses, com ja és habitual. 

 

25 anys presents a la cultura cerdanyolenca

L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès es va constituir com a entitat musical sense afany de lucre el 5 de febrer de 1999 amb l’objectiu d’omplir l’espai musical de Cerdanyola del Vallès i amb la finalitat d’interpretar, gaudir i promocionar la música, tot fomentant la formació dels seus membres. El 23 d'abril d'aquell any es va presentar la Banda al Teatre Ateneu. Cinc anys més tard, el 2004, un grup de pares i mares dels nens i nenes que tocaven a la banda van decidir crear la Coral, que enguany celebrarà els 20 anys d'existència. El 2009 sorgia la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC), però anys més tard sortiria de l'Agrupació per a constituir-se com una entitat independent. 

El president de l'AMCV ha tret pit de la presència de l'entitat a l'activitat cultural de la ciutat: "Des de la seva constitució, sempre hem estat presents en la cultura musical de Cerdanyola". També ha assenyalat que "Cerdanyola manifesta sempre que pot la seva passió per la música, a través de la nombrosa assistència de públic als diferents concerts de l’Agrupació". Per això, diu, "és el que ens anima a oferir les activitats musicals any darrere any, amb més ambició, continuïtat i qualitat".

 

Resorgir després de la pandèmia

Després de la davallada de participació per culpa de la pandèmia, en els últims anys hi ha hagut un resorgir. Així ho ha explicat el director de la Banda, que quan va arribar es va trobar "una banda en què costava molt tenir una participació regular i enganxar al públic". Però, mica en mica, s'ha anat creixent, "i ara hi ha estem vivint un bon moment que hem d'aprofitar", ha afegit.

De fet, des de l'estiu hi ha hagit un 'boom' d'incorporacions, com ha explicat la Laia Garsaball, membre de la Banda, i estan rebent gent molt jove que venen de l'Escola Aulos, però també músics dels conservatoris de Sabadell i Sant Cugat. Un dels objectius dels concerts dedicats als videojocs, és precisament, "enganxar tant als músics joves com al públic jove", ha indicat. 

Tot i això, el gran moment generacional que viu la Banda, no es fa extensiu a la Coral, que veuen com "no hi ha un relleu". Per això, des de l'AMCV han avançat que s'està treballant amb la futura creació d'una coral infantil i una cora juvenil, per "crear planter i que no hi hagi un salt generacional tant gran". De fet, aquesta aposta recuperaria la coral infantil, que va ser creada el 2007, però es va desfer al cap d'uns anys. Tot i que, des de l'entitat ja han començat a treballar amb la idea, encara no hi ha una data per les dues futures corals. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.