L'alimentació durant la postguerra centra la nova exposició del Museu de Ca n'Oliver

L'exposició es pot visitar des del 3 de setemnre

El Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver acull, des d'aquest dijous 3 de setembre, l'exposició El Farcell de la postguerra. Es tracta d'una mostra centrada en com es va alimentar la població des de la fi de la Guerra Civil (1939) fins al final de l'autarquia (1951) en 10 hàbits temàtics: l'auxili social, l'estraperlo, les cartilles de racionament, l'economia domèstica, etc.

La nova exposició del museu cerdanyolenc és temporal i es podrà visitar fins al diumenge 1 de novembre. A més, s'han preparat dues activitats complementàries: una demostració de cuina de postguerra el 20 de setembre i una visita guiada el 18 d'octubre, a càrrec del comissari de l'exposició, Sergi Freixes. Caldrà inscriure's prèviament al 935 804 500 (l'aforament serà limitat) i seguir les mesures preventives (distanciament, mascareta i higiene de mans), les mateixes que per a una visita lliure.

El Farcell de la postguerra és la continuació cronològica de la mostra Menús de Guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència, que va estar al museu el 2019. Les dues han estat produïdes pel Departament de Cultura de la Generalitat, el Museu d'Història de Catalunya i la Fundació Antiga Caixa de Sabadell 1859.

A més de mostrar com es va viure el temps de postguerra, l'exposició també vol retre homenatge a totes les famílies que van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país. "Durant la visita a l'exposició es podrà descobrir i recordar com en una economia devastada i amb una mà d'obra barata que no podia protestar, moltes famílies havien de sobreviure amb els cupons de racionament i sense els diners necessaris per poder adquirir aliments del mercat negre, que s'abastia de l'estraperlo", destaquen des de l'Ajuntament de Cerdanyola.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.