L'AMCV acomiada un any complicat amb el Concert de Cap d'Any adaptat a la pandèmia

El 27 de desembre es projectarà una versió gravada del concert a l'Ateneu de Cerdanyola

La pandèmia de la Covid-19 no ha aconseguit parar a l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, que celebrarà el Concert de Cap d'Any "passi el que passi". Així ho expliquen els membres de la banda, que s'han empescat una manera de tancar un any molt complicat i a "qui tots per fi podran dir-li adéu". 

El concert, en dues versions perquè tothom en pugui gaudir

Així, el diumenge 27 de desembre l'Ateneu acollirà el concert de Cap d'Any de l'AMCV en una versió presencial però gravada i sense la presència dels músics a sobre de l'escenari. "És una gravació feta a l'interior del Castell de Sant Marçal un 4 de desembre i és una manera de tancar l'any compartint la nostra música amb Cerdanyola", ha explicat la presidenta de la banda, Laia Seró.

Es farà en dos passis, un a les 18.30 h i l'altre a les 20 h. Per fer-ho encara més segur, l'agrupació ha decidit mantenir al 30% el límit d'aforament i no al 50%, permès per les autoritats, i un seguiment de les mesures higièniques molt estrictes. 

A més, i perquè tothom pugui gaudir d’aquest concert, també es podrà veure des de casa pel mateix preu, pagant a través de la plataforma online on s'emetrà el vídeo i que els veïns i veïnes trobaran disponible al web de la banda

Per fer-ho encara més idoni amb el context actual que s'està vivint, l'AMCV ha decidit transformar aquest concert en un espectacle solidari. Tot el que es recapti amb les entrades es destinarà a la investigació per la Covid-19 dins del marc de la celebració de La Marató de TV3.

Tradició vienesa

Raúl Lacilla, director de la banda, ha avançat que enguany es podrà gaudir d'un recull de peces que es divideixen en dos blocs, un de clàssics més moderns i l'altre de clàssics vienesos de l'Orquestra Filharmònica de Viena. S'interpretaran peces com una selecció de temes de Solo en Casa de John Williams i alguns dels grans clàssics del repertori de la banda com la Marxa Radetzky. 

Lacilla ha explicat que "aquests són els dos plats forts del concert" i que també hi haurà una peça amb un treball musical més exhaustiu al darrere que és les "Veus de Primavera" de Johann Strauss. El director, però, no ha volgut desvetllar més sorpreses. 

A més, Raúl Lacilla s'estrena com a nou director amb aquest concert, que defineix com "tota una experiència". D'altra banda, la Coral enguany no hi serà present de forma presencial però ha donat tot el seu suport a la iniciativa.

Les residències de gent gran, una pota més del concert 

Enguany, a més, l'AMCV s'ha posat d'acord amb totes les residències de gent gran de la ciutat perquè també puguin gaudir d’aquest concert. "Aquesta és una iniciativa esperançadora perquè les persones grans ho han passat i ho estan passant molt malament", ha afirmat Carme Arché, regidora de Gent Gran. 

Olga Villalba, directora de la residència de gent gran de Canaletes, també ha agraït que es dugui a terme aquesta col·laboració amb la banda. "El nostre programa utilitza la música com una estimulació i com a un model de vida per millorar l'estat d'ànim i reduir l'estrès i ansietat, entre d'altres". 

Així, el mateix dia 27 de desembre la gent gran en residències també podran visionar el concert de Cap d'Any, seguint les mesures de seguretat, com una activitat i atenint-se als grups bombolla de cada centre.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.