L'art prehistòric centra les pròximes activitats del Museu de Ca n'Oliver

El museu, l'Associació d’Artistes Plàstics i el CRAC han preparat activitats vinculades a l'exposició 'Art Primer'

El Museu d’Història de Cerdanyola i les entitats Associació d’Artistes Plàstics i el CRAC organitzen dues activitats creatives vinculades a l'exposició Art primer de Ca n'Oliver. Les activitats es faran el 19 de febrer a partir de les 11.30 h. 

Endinsar-se en l'art rupestre

En primer lloc, les entitats plantegen una visita a través de la interpretació personal que sis creadores de l’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola faran de l’art rupestre. Des de la preparació dels materials i colors fins a l’acte de pintar, reinterpretant com es feia en l’art primitiu l’esquematització de diferents motius representats: animals, figures humanes, etc.

Al mateix temps, a la sala de la Feixa Baixa es farà un taller de fabricació de guarniments prehistòrics, fonamentalment collarets utilitzant tècniques i materials molt similars a les que feien servir els éssers humans fa milers d’anys: cordills vegetals, petxines, denes, pintures naturals, etc. 

"L’objectiu d’aquestes dues activitats és descobrir la creativitat dels homes i de les dones del Paleolític Superior i la seva capacitat de fabricar instruments i materials per expressar aquesta creativitat", diuen des del museu. Al mateix temps es vol posar en evidència que l’art rupestre ha estat i és la font d’inspiració d’artistes des de fa molt de temps, com Picasso. Precisament amb motiu del 50 aniversari de la seva mort, el Museu de l’Home a París ha produït una exposició que es diu Picasso i la Prehistòria.

Les activitats es faran el 19 de febrer. Començaran a les 11.30 h i es desenvoluparan ininterrompudament fins a les 13.30 h. Són gratuïtes i estan pensades per a tota mena de públic a partir de 5 anys.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.