Comencen les activitats del Dia Internacional dels Museus

Els museus de Cerdanyola hanorganitzat activitats per celebrar el Dia Internacional dels Museus

Un any més, el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) i el Museu d’Història de Cerdanyola se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2021 seguint el lema de l’ICOM, que enguany és “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”, tot organitzant activitats i jornades de portes obertes entre dissabte 15 i dimarts 18 de maig.

Amb aquest lema, es vol reflexionar sobre la relació que estableixen els museus amb les comunitats a les quals serveixen, experimentar amb nous models híbrids de consum cultural i reafirmar amb força el valor dels museus en la construcció d’un futur just i sostenible.

Museu d’Art de Cerdanyola

El Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) oferirà diverses activitats, algunes de les quals aniran enfocades al vessant més pròxim i social del MAC: el suport que s’ha donat a col·lectius vulnerables.

Durant tota la setmana persones usuàries de diverses residències de gent gran i centres de dia gaudiran d’activitats al MAC, amb diferents formats. Per als més joves s’oferirà l’activitat ‘La vida és curta’, la 8a Mostra de Curtmetratges, on es podrà veure un recull de curtmetratges signats per joves del municipi, gràcies al Servei de Joventut de l’Ajuntament de Cerdanyola i Plat Artístic.

A més, el MAC obrirà les portes de manera gratuïta en el seu horari habitual els dies 15 i 16 de maig. El DIM 2021 al MAC es tancarà el dimarts 18 de maig amb la presentació de les noves audioguies del museu, elaborades dins el programa VisitMuseum, impulsat per la Generalitat, i estaran disponibles en català, castellà, anglès i francès.

Museu d’Història i Ca n’Oliver

Durant el cap de setmana del 14 al 16 de maig el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver obrirà les seves portes i oferirà visites guiades a totes aquelles persones que vulguin visitar gratuïtament la seva exposició permanent, “Cerdanyola, terra d’ibers”, i les exposicions temporals com ‘L’art de la ciència. Jordi Sabater Pi’, que descobrirà facetes desconegudes d’un científic conegut per haver descobert en Floquet de neu.

En el marc d’aquesta exposició, el Museu de Ca n’Oliver i el CRAC organitzen, el dia 16, un taller de pigments naturals i pintura que estarà a càrrec de l’empresa especialitzada Ursus. Escola de natura.

El 19 de maig es presentaà la mostra ‘Tots som monestir’, que connecta la història de Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Sant Cugat. A més, s’esrenarà la mosra Fons ocult, en la qual es mostraran materials del museu que fins ara no estaven exposats.

Temples de la vall de les Feixes

El diumenge 16 es farà jornada de portes obertes a dos dels espais patrimonials més singulars del Museu d’Història: l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes.
 

 

Agenda d'activitats del Dia Mundial dels Museus

 

Projecció de curtmetratges ‘La vida és curta’

15 de maig, de 17 a 20 h.

Sala d’Actes MAC.

 

Portes obertes als museus

MAC: del 15 al 16 de maig.

Ca n’Oliver: del 14 al 16 de maig.

 

Visita guiada a l’exposició Jordi Sabater Pi

16 de maig, a les 12 h.

Museu de Ca n’Oliver.

Visita conduïda per Elena Martí, cap de secció de medi ambient de l’Ajuntament.

 

Portes obertes als temples

16 de maig, de 10 a 14 h.

Ermita de Santa Maria de les Feixes i l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes.

 

Presentació audioguies

18 de maig.

Museu d’Art de Cerdanyola.

Inscripció prèvia: 93 591 41 30.

 

Tots som monestir - Fons Ocult

19 de maig, a les 18 h.

Museu de Ca n’Oliver.

Presentació i visita guiada a les dues mostres.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.