El Concert al Castell recuperarà hits per viure una nit d'homenatge a la ciutadania

El concert es farà els dies 17 i 18 de juliol i les entrades es posaran a la venda el 3 de juliol a Internet

El Concert al Castell de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) serà especial. No només pel nou format que presentarà l'AMCV, sinó perquè també representarà la tornada a una certa normalitat cultural a la ciutat. Els dies 17 i 18 de juliol, el Castell de Sant Marçal acollirà dues sessions d'un nou concert de l'agrupació cerdanyolenca sota el lema 'El concert d'estiu que et mereixes'.

 

Els hits dels 'castells' més estiuencs

"La cultura cura l'ànima, i això ens ho mereixem tots", diu la presidenta de l'AMCV, Laia Seró. Aquest és l'esperit que marca l'organització del Concert al Castell d'enguany. En una roda de premsa al Castell de Sant Marçal, aquest 26 de juny, l'Agrupació ha explicat que projecten el concert com un homenatge a l'esforç fet per la ciutadania de la ciutat i la comarca.

Aquest Concert al Castell no comptarà com la 19a edició que l'Agrupació tenia previst celebrar aquest 2020. En canvi, serà una edició especial que pretén aixecar l'ànim dels assistents després d'uns mesos de dificultats generals. El repertori escollit per l'AMCV serà clau per arribar a l'objectiu. Tot i que no han desvetllat les peces que el formaran, el director artístic de l'espectacle, Gerard Pastor, ha explicat que inclourà peces que han sonat en els Concerts al Castell més moderns, així com algunes peces que no han sonat mai abans al jardí del Castell de Sant Marçal. Cal destacar que aquest serà l'últim Concert al Castell que dirigirà Gerard Pastor, qui deixa l'AMCV per emprendre nous projectes.

Com una clara aposta pel talent jove, la cantant Carolina Alabau acompanyarà la Banda. L'Agrupació i Alabau ja havien coincidit en un concert a Pineda de Mar i la bona entesa entre les dues parts ha portat al fet que la cantant se sumi a l'edició especial del Castell. "Tot convida a què sigui una nit que curi el què hem passat", ha assegurat Alabau. A més, se suma la humorista Elisenda Pineda com a mestra de cerimònies de la vetllada.

Una gran diferència amb anteriors concerts serà l'absència de la Coral de l'AMCV. Els motius són les mesures de seguretat per la Covid-19 i la manca d'un espai suficientment gran per assajar amb distància i ventilació. A més, la Coral compta amb gent gran a les seves files i han patit la pèrdua de dos membres del grup. "Esperem poder tenir un lloc adient per assajar al setembre", ha destacat Gemma Centeno en representació de la Coral.

 

Adaptacions per seguretat

L'excepcionalitat del moment es fa evident en tots els àmbits d'organització del concert. En primer lloc, l'aforament es redueix a un màxim de 400 persones cada nit per tal de garantir la distància de seguretat entre els seients, tot i que serà obligatori portar mascareta. L'espectacle no tindrà mitja part, tindrà una durada més curta i no serviran menjar o begudes. A més, l'organització destaca que les entrades es posaran a la venda el 3 de juliol i només es podran comprar per Internet.

L'esforç per adaptar la producció del concert ha estat majúscul, tal com destaquen des de l'AMCV. A més de canviar les dates, l'organització de l'espai i el repertori, l'Agrupació ha reduït el nombre de músics que pujaran a l'escenari. En comptes de la cinquantena de músics que formen normalment la Banda, només una trentena tocaran al Castell. D'aquesta manera podran mantenir la distància de seguretat a l'escenari. També ha representat un repte reprendre els assajos. L'AMCV ha agraït les gestions de l'Ajuntament per poder tenir accés a la carpa del Parc Tecnològic i assajar amb totes les mesures de seguretat (mascaretes, distància, higiene i control de la temperatura).

 

Recuperar la cultura

"Si festivals com el Grec o el Cruïlla es podien fer, per què no fer el Castell a Cerdanyola?", ha assenyalat Laia Seró, qui ha destacat que el jardí del Castell de Sant Marçal permet controlar l'espai i l'aforament amb la distància corresponent. Durant el confinament, l'Agrupació ja pensava en les possibilitats de poder adaptar el concert a la nova realitat i finalment han aconseguit que tant l'Ajuntament com els patrocinadors i l'equip tècnic apostin pel projecte. "Compartir la música ens ve més de gust que mai", ha assegurat Seró, qui ha aprofitat per reivindicar el paper del sector cultural que s'ha vist oblidat i castigat durant la pandèmia i la crisi actual.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Pepi Rivera, ha agraït la feina de l'Agrupació i ha assegurat que l'Ajuntament segueix apostant "per la cultura segura i les entitats". A més, Rivera ha assenyalat que aquest serà el primer acte cultural després del confinament a la ciutat, però que abans es farà l'acte de dol en record de les persones que han mort durant la pandèmia. L'AMCV i la Jove Orquestra de Cerdanyola també participaran en l'acte solemne. En l'agenda cultural de la ciutat caldrà esperar fins a la tardor per tornar a gaudir dels actes públics. El consistori preveu que el Festival de Blues se celebri, tot i que encara no es coneix el format.

Irene Gutiérrez és l'autora del cartell.

Irene Gutiérrez és l'autora del cartell. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.