La ciutat es prepara per rebre els Reis d'Orient

La cavalcada començarà a les 18.30 h al Parc Tecnològic

Un any més, Ses Majestats els Reis d’Orient visitaran Cerdanyola del Vallès la nit del 5 de gener. Enguany, la seva rebuda es farà a la plaça del Pla de les Alzines al barri de Les Fontetes (davant el mercat municipal), a partir de les 16.15 h. Representants del Consell d’Infants i Adolescents seran els encarregats de rebre’ls i fer el tradicional lliurament del pa i la sal. Quan els Reis d'Orient marxin per preparar-se per la cavalcada, la festa continuarà amb una festa infantil.

Afectacions al trànsit

El pas de la cavalcada per aquests carrers afectarà la circulació de vehicles i també a algunes parades i al recorregut de les línies interurbanes de bus e3, B-2, A-4 i B-7 i B-4.  Els parquímetres de la zona blava dels carrers del recorregut de la cavalcada restaran tancats abans de les 12 h del dissabte 4 de gener.

Més info: Afectacions al trànsit per la Cavalcada de Reis

Cavalcada pels carrers de la ciutat

Després de la rebuda a Les Fontetes, els Reis d'Orient aniran al Parc Tecnològic a reunir-se amb les entitats i iniciar la Cavalcada. Aquesta sortirà a les 18.30 h des del Parc Tecnològic i accedirà a la ciutat pel carrer de Sant Ramon, girarà pel carrer d’Anselm Clavé, després baixarà pel carrer de Sant Enric per agafar el carrer de Sant Casimir, el carrer de Francolí fins el passeig de Cordelles, continuarà per l’avinguda de Sant Iscle, de la Primavera i de Catalunya per pujar pel carrer de Francesc Layret i arribar finalment a la plaça de l’Abat Oliba.

 

Mapa de la cavalcada 2020.

Mapa de la cavalcada 2020.

 

Enguany, cada carrossa reial anirà presidida per un seguici de 30 infants de 6è de primària de diferents escoles de la ciutat que portaran uns bastons lluminosos per indicar el camí a Ses Majestats fins a la plaça de l’Abat Oliba on un representant dels Consell llegirà una carta dirigida als Reis i els hi lliurarà els desitjos dels infants de Cerdanyola. L’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, els hi donarà la clau de la ciutat perquè els Reis puguin deixar els regals.

 

Enguany són 15 les entitats que participaran a la Cavalcada. 9 d’elles ho faran amb una carrossa pròpia; també desfilarà l’escola de ball Le Duet i com cada any col·laboraran els Arriers de Cerdanyola i el Ràdioclub del Vallès. A més, les entitats musicals de l’Agrupació Musical de Cerdanyola (AMCV) i els Tambors de la Casa de Aragón seran els encarregats d’obrir la Cavalcada juntament amb els carters reials.

Seguidament, desfilarà una nova comparsa formada per quatre cavalls màgics i lluminosos. La carrossa encarregada de tancar la cavalcada serà la carbonera, que amb l’ajuda dels Joves Diables repartirà carbó entre els nens i les nenes que no s’hagin portat del tot bé aquest any. "Per saber a qui li han de donar carbó portaran una llista amb els noms degudament anotats en el llibre de registre que aniran consultant contínuament", indiquen des de l'Ajuntament. 

 

Caramels sense gluten

Enguany, l’Ajuntament repartirà entre les carrosses gairebé 3.000 quilos de caramels sense gluten perquè tots els infants, inclosos els celíacs, puguin gaudir dels dolços de la Cavalcada. No obstant això, aquests caramels no són els únics que es llençaran durant la festa i, per aquest motiu i per seguretat, es recomana que les persones afectades per la malaltia celíaca que vulguin caramels sense gluten s'adrecin directament a les tres carrosses dels Reis Mags.

Un any més, doncs, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s'adhereix a la campanya 'Cap infant sense caramels' que promou l'Associació de Celíacs de Catalunya.

Cavalcada a Bellaterra

A Bellaterra els Reis Mags arribaran a les 18 h a l’estació de tren de Bellaterra de FGC i seran rebuts pels infants del Grup Escolta Bellaterra amb torxes. Tot seguit es farà un concert a càrrec de l’alumnat d’El Musical i Ses Majestats dirigiran unes paraules als nens i nenes de Bellaterra abans de rebre les claus de les cases del barri. 

A les 19 h començarà de l’itinerari en cotxes d’època dels Reis en direcció a la Parròquia de la Santa Creu. A les 19.30 h arribaran al Centre Cívic, on recolliran els cartes dels infants. La festa acabarà amb animació infantil i una xocolatada popular. 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?