El MAC es deixa estimar en el seu 10è aniversari

L'acte de celebració dels 10 anys del MAC va comptar amb les intervencions de les autoritats implicades i amb l'actuació de Llibert Fortuny

 

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) va viure la seva nit gran amb un pati ple de cerdanyolenc i cerdanyolenques que volien celebrar els 10 anys del museu local. Aquest 19 de setembre s'ha celebrat el desè aniversari d'un equipament que les autoritats van lloar i que va ser protagonista de la música del saxofonista cerdanyolenc Llibert Fortuny

 

El MAC com a referent patrimonial

El director del MAC, Txema Romero, va donar inici a l'acte recordant els objectius amb els quals es va impulsar l'obertura del museu l'any 2009: "Volíem que el MAC fos un referent de la recuperació i la difusió del patrimoni artístic de la ciutat, sobretot reivindicant el modernisme com a senyal d'identitat. Per una altra banda, també volíem que fos una finestra oberta a l'art contemporani". Romero també va voler destacar el caràcter obert a la diversitat que té el museu. 

 

El museu es va vestir de gala per a la celebració

La peça protagonista de la vetllada era el tríptic de les Dames de Cerdanyola. Mirant cap al pati del MAC, els vitralls més famosos de Cerdanyola van centrar moltes de les mirades dels assistents. Els vitralls són una donació del Consorci del Parc de l'Alba, entitat que els va comprar perquè poguessin ser restaurats i retornats al seu lloc original, les pareds de Can Domènech. El director del Consorci, Pere Solà, va reconeixer sentir-se orgullòs d'aquesta col·laboració entre el Parc de l'Alba i Cerdanyola: "El Parc de l'Alba també és part de Cerdanyola i hem de col·laborar perquè aquesta ciutat sigui milor, també en l'àmbit cultural". 

La intervenció més entusiasta amb l'activitat del museu va ser la de Magda Gassó, cap del servei de Museus i Protecció de Béns Mobles. Gassó va assegurar que tot i que se sol dir que el MAC és un museu petit, "és molt gran" per la qualitat de les seves exposicions. En aquets sentit, va destacar que el museu cerdanyolenc és "un exemple de coherència en als eva col·lecció". Per una altra banda, com a representant de la Diputació de Barcelona, el diputat delegat de Joventut, Javier Silva, va celebrar que el MAC fos un centre que "conserva i consolida el patrimoni de la ciutat, fent-la més atractiva". 

Des de l'Ajuntament de Cerdanyola, la regidora de Cultura, Pepi Rivera, va recordar que el MAC i l'edifici de Can Domènech formen part de la història de Cerdanyola i d ela vida dels cerdanyolencs: "El museu s'ha convertit en un dels nostres símbols, en una senya d'identitat". Per la seva banda, l'alcalde Carlos Cordón va rememorar el passat de Cerdanyola com a destí d'estiueig dels intel·lectuals de Barcelona i va posar el focus en la singularitat dels vitrall de les Dames: "Es tracta d'un dels pocs conjunts de vitralls conservats in situ i en un exepcional estat de conservació i de forma accessible a la ciutadania". 

 

Pepi Rivera

 

Música inspirada en els vitralls

Per tancar la celebració, el saxofonista cerdanyolenc, Llibert Fortuny, va oferir una actuació especial. Fortuny va dissenyar una peça musical inspirada en el vitrall de les Dames i en els suports audiovisuals que es poden consultar al MAC. El resultat va ser una actuació singular, elèctrica i innovadora.