‘El túnel del tiempo’: un “remember” de 30 anys amb música en viu

La pluja ha obligat a cancel·lar part de la mostra en viu de cançons d’entre els 60 i 90 que el Banc del Temps tenia prevista

El Banc del Temps ha organitzat aquest dissabte 18 la trobada ‘El túnel del tiempo’, una mostra de música “remember” dels anys 60 fins als 90 amb música en viu. Als Jardins de Ca n’Ortadó s’ha muntat un escenari per rebre dos artistes en dos blocs d’actuació, de matí i de tarda. El primer bloc s’ha pogut celebrar amb normalitat, de 10 a 14 h, però el bloc de la tarda s’ha hagut de cancel·lar a causa de la pluja.

Tot i això, amb aquesta activitat la junta directiva ha pogut complir un dels objectius que s’havia plantejat, el de retre homenatge a les persones que han pogut patir durant la pandèmia: “Treure un somriure amb la música, que és el que necessitem”, segons la presidenta de la junta Maria dels Àngels Hernández. Però el motiu principal per organitzar aquest esdeveniment ha estat l’afany de reflotar un Banc del Temps que porta 12 anys en funcionament, però que havia parat l’activitat a causa de la pandèmia.

‘El túnel del tiempo’

El bloc del matí s’ha conformat de tres intervencions artístiques i un karaoke popular final, intercalats amb mostres d’anuncis publicitaris dels anys 60, 70, 80 i 90. La primera a cantar ha estat Ángela de Gutiérrez interpretant cançons de Massiel i Gloria Estefan, entre d’altres. Dilzon Jamir ha fet un especial de música llatina a la segona intervenció, cantant temes de Hector Lavoe o Giloberto Santa Rosa. A la tercera actuació, a càrrec de Pilar Moreno, han sonat clàssics com Let’s twist again de Chubby Checker, La la la de Massiel o I will survive de Gloria Gaynor.

La pluja ha espatllat la programació de la tarda, que estava reservada pels usuaris i usuàries del Banc del Temps i les respectives intervencions artístiques. En total n’hi havia programades cinc, entre les quals destacaven un concert de piano i la interpretació de temes com Resistiré d’El Dúo Dinámico, la ‘tuna’ Clavelitos o Camino del Puente, de Roberto Ledesma.

Escenari preparat per l'esdeveniment als Jardins de Ca n'Ortadó. FOTO: Nora Muñoz

Escenari preparat per l'esdeveniment als Jardins de Ca n'Ortadó. FOTO: Nora Muñoz 

L’esdeveniment s’ha hagut de limitar a un aforament de no més de 150 persones, tot i ser a l’aire lliure. No s’han permès els apropaments i ha hagut de funcionar com un concert, amb la gent asseguda a les cadires. Sí s’ha ofert barra de bar, però respectant les distàncies. La Maria dels Àngels ha lamentat aquesta situació: “Una activitat d’aquest tipus, que et convida a aixecar-te, a ballar, a compartir o a recordar, s’ha hagut de limitar”. Però alhora s’ha sentit agraïda per haver pogut fer ús dels Jardins de Ca n’Ortadó i poder celebrar l’activitat.

Què és el Banc del Temps?

El missatge que la trobada a Ca n’Ortadó vol transmetre no acaba d’arribar sense comprendre la filosofia que mou el Banc del Temps. Es tracta, efectivament, d’un banc on en lloc de fer intercanvis amb euros com és l’habitual, es posa en valor el temps en hores. Funciona com un compte corrent, segons explica la Maria dels Àngels: “És un intercanvi de coneixement i habilitats entre persones que se senten pagades amb temps invertit, no en diners”.

Així doncs, els socis i sòcies del Banc del Temps posen hores al compte corrent del banc que poden intercanviar; en el moment en què inverteixen el temps en algú, aquella hora invertida la recuperen rebent una hora del temps d’algú altre. “Es pot pagar o rebre, per exemple, una ajuda domèstica com pot ser treure a passejar al gos o regar les plantes”, puntualitza la presidenta.  

Actualment l’entitat està formada per 250 persones aproximadament, gent gran essencialment però també hi encaixa la gent jove en ser una entitat que valora els intercanvis de diferents habilitats però igualment valorades. La Maria dels Àngels és conscient, però, de les dificultats: “És difícil en una societat tan materialitzada tornar als orígens de ‘jo faig això per tu, tu fas això per mi’”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.