L’Escola Xarau rep el Premi Baldiri Reixac de la Fundació Carulla

El premi es tracta d'una dotació econòmica de 500€ pel centre

L'Escola Xarau ha rebut el Premi Baldiri Reixac en la categoria 'Experiències innovadores', per haver treballat la gestió emocional, la inclusió i el foment de l’esperit crític a través del projecte "Cerdanyola abans i ara". El premi es tracta d'una dotació econòmica de 500€ pel centre.

La Fundació Carulla és l'entitat organitzadora de la 45a edició dels Premis Baldiri Reixac, els guardons anuals que impulsen i reconeixen projectes educatius que utilitzin l’art i la cultura per a millorar i transformar la societat.

Enguany, els premis posen en valor el gran esforç i treball que es fa des de l’escola catalana per fer front a la progressiva desaparició del català entre els joves i la sensibilització sobre l’emergència climàtica. En tota la seva trajectòria els Premis Baldiri Reixac han permès a més de 570 escoles i 441 mestres tirar endavant les seves iniciatives transformadores.

Marta Esteve, directora general de la Fundació Carulla, destaca que “la integració de la cultura i les arts en l'educació no només enriqueix el procés d'aprenentatge, sinó que també promou una educació més inclusiva".

En aquests 45 anys dels guardons, l’impuls i el reconeixement als projectes i a les escoles transformadores han beneficiat a gairebé 22.000 alumnes d’escoles catalanes. Els Premis Baldiri i Reixac 2023 han rebut un total de 101 propostes de projectes educatius, dels quals 29 han obtingut un premi.

L’entrega dels premis es farà el proper 18 de juny al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, amb presència de tots els centres guardonats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.