Una Festa de la Il·lustració de "miracle"

La il·lustradora de 'Les tres bessones', Roser Capdevila, ha estat signant llibres per als més petits

De "miracle". Així ha estat com la propietària de la Llibreria L'aranya, Olivia Pascual, ha definit la 6a Festa de la Il·lustració. Amb el neguit, fins a l'últim moment, de si es podria celebrar o no a causa de la previsió de pluja, la llibreria organitzadora de la festa ultimava els preparatius. Finalment, el matí de dissabte 20 d'abril, Cerdanyola es despertava amb un sol radiant. 

Aprofitant el bon dia, nens, nenes, pares i mares s'apropaven a la plaça d'Enric Granados, lloc que ja s'ha convertit en punt de referència per a les activitats a l'aire lliure de la Llibreria L'Aranya. La plaça presentava un ambient d'allò més familiar i la il·lusió dels infants es podia llegir perfectament a les seves cares, que ho deien tot mentre feien cua perquè els i les il·lustradores convidades a la festa els firmessin els seus llibres.

Els pares i mares també gaudien de la jornada, que feien petar la xerrada, mentre els seus fills quedaven embadalits escoltant els contes que explicava amb èmfasi Laberta Delpoblet, primer, i Vivim del Cuentu, després. Precisament aquests últims han presentat la seva col·lecció de contes sobre fruites i verdures, il·lustrats per Sebastià Serra, qui també estava present a la festa. 

Laberta Delpoblet i Vivim del Cuentu han animat el matí a la plaça Enric Granados. FOTO: Guillem Barrera

Laberta Delpoblet i Vivim del Cuentu han animat el matí a la plaça Enric Granados. FOTO: Guillem Barrera

 

Signatures dels il·lustradors

Sens dubte, però, l'acte central de la festa han estat les signatures dels il·lustradors i il·lustradores convidats. Les cues de nens i nenes que esperaven el seu torn amb el llibre enganxat al pit perquè els il·lustradors els hi firmessin, ha estat la tònica durant tot el matí. 

Els il·lustradors i il·lustradores han rebut amb una gran satisfacció l'acollida que han tingut per part dels cerdanyolencs que s'han acostat a la plaça Enric Granados. Enguany repetien experiència el Sebastià Serra, el Toni Galmés, qui a més a més ha sigut el creador del cartell de la festa, i el tàndem format per Jaume Copons i Liliana Fortuny.

Les novetats d'aquest any han sigut el Kim Amate, l'Anna Font, l'Aina Bestard, la Màriam Ben-Arab I la Roser Capdevila, creadora dels contes de Les tres bessones, els quals no passen de moda i transcendeixen de generació en generació, com s'ha vist a la plaça Enric Granados. 

 

Roser Capdevila, l'estrella de la festa

Els contes de Les Tres Bessones continuen generant molta expectació entre els més petits, i és que la barcelonina Roser Capdevila ha estat la gran atracció en les signatures de llibres de la Festa de la Il·lustració. Tal com explicava l'Olivia Pascual, "que vingui una il·lustradora de la talla de la Roser és un regal per a nosaltres". 

Els pares i mares més joves de la festa, qui van ser la primera generació que va viure l'èxit de Les tres bessones, "han volgut transmetre als seus fills i filles el que ells van viure en la seva infantesa i això me n'enorgulleix", ha comentat Capdevila

Roser Capdevila ha estat present en les signatures de llibres. FOTO: Guillem Barrera

Roser Capdevila ha estat present en les signatures de llibres. FOTO: Guillem Barrera

 

La il·lustradora barcelonina també s'ha mostrat contenta per la presència de joves il·lustradors i il·lustradores, "que són molt bons i que fan que el conte infantil gaudeixi d'una bona salut a Catalunya". Tot i això, també ha volgut reivindicar que "per Sant Jordi es parla molt dels llibres d'adults i de qui ven més, com si fos una competició; però no es parla del llibre infantil, que és la porta d'entrada a la lectura per a tots i totes". 

 

Il·lustracions infantils, però també per a adults

Tot i que la Festa de la Il·lustració està dirigida a un públic infantil, "aquí podríem entrar en un debat, perquè hi ha molt amant d’edat adulta de l’àlbum il·lustrat", ha assegurat l'Olivia Pascual. Per exemple, els llibres de l’Aina Bestard, "estan fets amb una tècnica, la qual un adult pot arribar a valorar molt més la feina que hi ha al darrere", ha afegit la propietària de la Llibreria L'aranya. 

Al final, petits i grans han pogut gaudir un any més d'una festa que està organitzada totalment per la Llibreria L’Aranya, des d'on han volgut agrair el suport de col·laboradors com l’Escola Xarau i el TOT Cerdanyola.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.