VÍDEO: Finalitza una edició de Tres Tombs marcada per la Covid

25 carruatges han desfilat pels carrers de Cerdanyola del Vallès en una passada de Tres Tombs atípica i sense caramels

Els carrers i veïns de Cerdanyola del Vallès han viscut la desfilada de carruatges i arriers de la tradicional passada dels Tres Tombs, en la seva 22a edició. Després d'haver-se de cancel·lar la passada edició a causa de la pandèmia, enguany sí que s'ha pogut celebrar però adaptant-se a les circumstàncies: no s'han llençat caramels i els participants han dut la mascareta en tot moment. 

Més info: FOTOS: La passada dels Tres Tombs

La meitat de carros que l'any passat

En la jornada de Tres Tombs de diumenge 16 de gener, 50 cavalls, 5 eugues i 8 mules han arrastrat els 25 carruatges que enguany han participat en la desfilada, la meitat respecte la passada edició. Encapçalada per Sant Antoni Abat i els banderers i bandereres a cavall, la comparsa va iniciar la rua a les 12 h al Parc Tecnològic, al ritme, com és habitual, de la banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès

Els carros i arriers de la passada dels Tres Tombs de 2022. FOTO: Ale Gómez

Els carros i arriers de la passada dels Tres Tombs de 2022. FOTO: Ale Gómez

Enguany el jovent ha pres un paper protagonista al capdavant de la comparsa, amb la jove Laia Garsaball González com a nova banderera, i els cordonistes Javier Ruiz Lupón i Júlia García Sales. Tots tres han estat vinculats a la tradició des de fa anys, Garsaball com a sòcia d'Arriers i Arrieres de Cerdanyola i García com a músic a l'AMCV

Pel que fa al gruix de la desfilada, carruatges locals i procedents d'arreu de la comarca del Vallès s'han lluït als carrers de Cerdanyola. Han destacat els carros que portaven matèries del camp com branques de brisa, canyes o branques d'oliveres. Ha cridat especialment l'atenció del públic un carro dels Amics dels Arriers de la Roca del Vallès que transportava cestos amb desenes de barres de pa. 

La passada dels Tres Tombs de 2022. FOTO: Ale Gómez

La passada dels Tres Tombs de 2022. FOTO: Ale Gómez

Dels carros no s'han llençat caramels, però alguna de les entitats com Bambalina els ha substituït per confeti. A més, les comparses de la colla de Diables i de Castellers de Cerdanyola han desfilat preparats per divertir una estona al públic; a falta d'animals, ells mateixos han tirat dels carros tot fent broma i provocant els aplaudiments dels espectadors.  

La tradicional benedicció

L'últim destí dels carruatges i els respectius cavalls, arriers i passatgers ha estat el carrer Lluís Companys, on el mossèn Joan Carles els ha esquitxat aigua beneïda per fer el tradicional ritual de la benedicció dels animals. Un cop han passat les 25 carrosses, el veïnat present ha format una llarga cua per demanar la benedicció de les seves mascotes al mossèn. 

La Federació 3 Tombs calcula que prop de 2.000 persones han assistit com a espectadores a la desfilada, quan en l'última edició la xifra va arribar a les 10.000. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.