Garcia: “Amb les cançons saps que hi ha algú a l’altra punta del món que et diu que ens en sortirem"

Entrevistem al cerdanyolenc Guille Garcia, membre del grup de música Neon Leon

El cerdanyolenc Guille Garcia forma part del grup de música Neon Leon i, durant l'estat d'alarma, ha tret un nou single per repartir alegria entre la població confinada. En aquesta entrevista explica com ha estat el procés de gravació i edició de la cançó "City Lights" i analitza com està la situació musical actual a la ciutat. 

 

Qui són Neon Leon?

Són el Jesús Calleja i el Guille Garcia, dos amics que es coneixen de fa molts anys, que han anat a la universitat junts i que han decidit tirar endavant un projecte més gran, que ha estat el single "City Lights". El procés ha sigut llarg, fa cosa d'un any vam començar a tenir clar que volíem posar en marxa un projecte bonic, ben gravat i mesclat. El Jesús i jo ja havíem fet molts projectes junts i, fins i tot, havíem fet alguns concerts acústics en locals i festes. També havíem estat a la banda Suites; jo tocava als directes i gravava els discs.

Com definiries la música que feu?

La música és un pop actual combinat amb un so guitarrer del 90. En la nostra música intentem representar el que som nosaltres: bon rotllo i ganes de passar-ho bé. Sí que és cert que tenim altres temes menys alegres, perquè tothom té fantasmes... Però també ens agrada compartir amb la gent el que sentim, perquè ells també poden estar en la mateixa situació i sentir-se identificats amb les cançons.

Perquè ha estat aquest el moment, durant el confinament, de treure el vostre primer single?

Al final, el confinament també va servir per tenir una mica més de temps lliure; amb no poder sortir de casa, vam aprofitar tot aquest temps de desplaçaments que perdem en el dia a dia per posar-ho tot en marxa. També ens agradava la idea de treure "City Lights" perquè és un tema alegre i la situació que estàvem vivint era complicada i dolenta. La veritat és que ha tingut molt bona rebuda.

Molta gent s'ha refugiat sobretot en la música a les xarxes socials durant el confinament, què en penses?

Jo crec que la música sempre és una via d'escapament, és per desconnectar. A vegades et sents representat amb una cançó que ha escrit algú a l'altra punta del món i en aquesta situació i més que mai et tranquil·litzava saber-ho. S'han fet moltíssimes cançons de confinament i ha estat molt bo perquè així saps que hi ha algú a l'altra punta del planeta que et diu que no passa res i que ens en sortirem d'aquesta. De fet, nosaltres també hem estat actius a les xarxes. Abans de treure el single, hem fet les típiques covers de confinament que també han fet molts artistes gravades des de casa seva o en directe.

Com vau gravar el videoclip?

"City Lights" és una cançó molt directe i molt curteta i volíem que la gent es quedés amb les ganes de tornar-la a escoltar. Així que el videoclip també volíem que fos això. El vam gravar abans del confinament i ens feia gràcia provar una cosa diferent: el vam gravar en vertical, amb Iphone i exclusivament amb els filtres de les "Stories" d'instagram. Ens va semblar una idea molt vistosa i que enganxava amb el dinamisme i l'alegria de la cançó.

Quins són els vostres pròxims objectius?

Tenim moltes ganes de fer concerts. Recentment en vam fer un a l'aeròdrom de Manresa, en una festa. Aquest estiu, si podem, anirem buscant sales per presentar el single. I sobretot, m'encantaria tocar a Cerdanyola, que és casa meva. També tenim previsió de treure un altre single, estem molt animats perquè la gent ho rebi igual de bé que aquest primer i, potser, fins i tot gravar també un àlbum.

Com creus que està ara el panorama musical a la ciutat de Cerdanyola?

A Cerdanyola sempre hi ha hagut molt moviment musical i és un bon lloc per començar a fer música. Sempre hi ha hagut algun lloc on tocar, i alguns locals també que han anat tancant. Sí que és veritat que sempre es poden fer més coses per promoure la música, sobretot, per animar i afavorir a la gent jove que està començant, perquè a vegades és difícil trobar un lloc. Però a Cerdanyola, a banda del Festival Internacional de Blues, tenim moltes alternatives: el casal de joves, els mercats, les places i els concerts a Sant Ramon.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.