La JOC celebra un concert amb el violoncel·lista Roger Morelló

"Entre Cordes amb Roger Morelló" se celebrarà el dissabte 17 d'abril a les 18.30 h a l'Ateneu

La Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) presenta el concert  "Entre Cordes amb Roger Morelló" el pròxim dissabte 17 d'abril a les 18.30 h a l'Ateneu de la ciutat. 

Aquest és un concert on es proposa un diàleg musical entre amics: Wolfgang Amadeus Mozart i Franz Joseph Haydn. Els dos van mantenir una amistat i admiració mútua durant tota la seva vida. Del primer, la JOC interpretarà dues de les seves simfonies: la primera de totes, escrita amb tan sols 9 anys, i la seva coneguda simfonia no 29.

Entre mig de totes dues, el públic podrà escoltar una de les obres culminants de l’estil clàssic, el segon concert per a violoncel de F.J. Haydn i que serà interpretada en el paper de violoncel solista pel reusenc Roger Morelló, que torna a col·laborar amb la JOC després de dos anys i una pandèmia, per tancar el cercle d’amistats musicals que inspira aquest concert.

La JOC, en la seva vessant pedagògica, oferirà un concert proper i amè pels assistents, en el que es pretén donar les explicacions adequades per a que tothom la pugui entendre i gaudir, oferint a l’hora un repertori de gran qualitat.

Roger Morelló és un dels violoncel·listes joves amb més talent i trajectòria per davant. Resident actualment a Colònia (Alemanya), serà convidat en exclusiva per la JOC per a realitzar el concert.

La JOC

La Jove Orquestra de Cerdanyola, avui una entitat independent, va néixer l'any 2009 de la mà de Pedro Pardo i d’un grup d’estudiants de l'escola municipal de música de Cerdanyola.

Des de la temporada 2016/2017, la JOC està dirigida per Borja Mascaró, que ha portat a l’orquestra al Festival de Blues de Cerdanyola amb A Contrablues, a tocar les Quatre Estacions de Vivaldi amb Kai Gleusteen l'any 2017 o a interpretar la gran Simfonia no7 de Beethoven en el desè aniversari de l’entitat l'any 2020.

La JOC es va iniciar amb la intenció de donar lloc a tots aquells músics que, sense arribar al grau de professionalitat que es requereix en les altres orquestres, vulguin participar i formar part d'un conjunt orquestral de corda en un tipus de sector que, per altra banda, sí que està representat en diferents formacions com són les cobles i les corals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.