Les masies més reconeixibles de Cerdanyola

La tradició i la història de les masies també va deixar empremta a Cerdanyola

Quines són les masies més reconeixibles de Cerdanyola del Vallès?

 

Ca n'Altimira

 ca naltimira 5b6aa1a84a0c8Ca n'Altimira | Ale Gómez

 

  

Ca n'Altimira es va construir a finals del segle XIX, sent un dels edificis que formaven una antiga masia de pati tancat que va desaparèixer. Quant a l'estil, l'edifici té un gust neoclàssic.

Durant la primera meitat del segle XIX, la construcció va quedar integrada dins del barri de Baix en els inicis de la Cerdanyola que es coneix actualment. Els estiuejants celebraven la seva festa major per Sant Jaume en l'era de la masia.

Als anys 80 del segle XX, l'edifici es va reformar per tal d'acollir la biblioteca municipal, que va prendre el nom de la masia i va estar en funcionament fins a l'any 2015, quan es va inaugurar la Biblioteca Central de Cerdanyola. Actualment, aquest espai està tancat al públic en espera d'un nou ús.

Adreça: Avinguda de Catalunya, 21

 

 

  

Can Catà

 

Can Catà
Can Catà | endrets

 

 

La masia de Can Catà està ubicada a la serra de Collserola i forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Aquesta construcció data del segle XVII, quan es va convertir en una de les masies més importants de les Feixes.

A més d'una estructura de masia clàssica i una façana que va ser reformada a inicis del segle XX, Can Catà té uns jardins d'estil neoclàssic que l'arquitecte Francesc de Paula Nebot i Torrens va dissenyar al segle XX.

Actualment, dins la mateixa finca, es pot visitar la Reserva Natural de Can Catà. Es tracta d'un espai amb una gran varietat d'espècies de vegetació i que inclou la Font Vella.

Adreça: Al camí de Can Catà, tocant al Torrent de Sant Iscle

 

 

  

Can Serraparera

 

Can Serra
Can Serra | Ajun

 

L'edifici de l'antiga masia de Can Serraparera també forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. La construcció, datada al segle XVI, s'inclou dins l'Eclecticisme i s'ha transformat amb el pas dels anys. La façana principal té tres portes d'arc escarser i balconades a la primera planta. Al voltant de l'any 1844, va ser un molí fariner. Molts anys més tard, l'any 1988, l'edifici va passar a acollir la seu del Servei Municipal d'Ocupació i Empresa.

Adreça: avinguda Roma, 65

 

 

Can Cerdà

 

Can Cerdà
Can Cerdà | Restaurant Can Sardà

 

La masia de Can Cerdà, que actualment acull un restaurant, se sap que existia ja en el segle XII. Després de tenir un propietari anterior, l'any 1426 el rei Alfons el Magnànim la va donar a Joan Cerdà com a compensació per acció de guerra.

Adreça: Carretera d'Horta BV-1415, KM 4

 

  

  

Can Cordelles

 

Can Cordelles
Can Cordelles | bcnfilmscomission

 

La masia Can Cordelles, situada al carrer Sant Joan número 26, data del segle XVI i fa uns 40 anys que es troba deshabitada. L'edifici principal està ubicat dins un recinte emmurallat i acompanyat per una zona de jardí i les masoveries. La construcció es caracteritza per una galeria porticada en les quatre façanes que la formen.

Adreça: carrer Sant Joan, 26