El MAC presenta les adquisicions del 2020 amb les quals ha enriquit la seva col·lecció

La mostra aplega, a l’Espai Arc, les donacions i dipòsits que ha rebut el Museu d'Art de Cerdanyola al llarg del 2020

La col·lecció del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) es va enriquir aquest 2020 amb obres de Josep de Togores, Ismael Smith, Valentí Castanys, Antoni Clavé, Máximo Juderías Caballero, Tallers Lena, o escultures barroques. Per això, el museu presenta la seva nova mostra "Adquisicions 2020". 

D'aquestes, destaca l'aportació de l'Associació d'Amics del MAC que ha aconseguit diverses obres comprades per subscripció popular i l'aportació dels socis, i l'important dipòsit de la Col·lecció Nacional d'Art de la Generalitat de Catalunya amb obres de Núria Güell, Dominica Sánchez i tres originals del dibuixant Nazario, referent del còmic underground.

De fet, la Comissió Nacional del Còmic i la Il·lustració ha iniciat la seva tasca aquest any i el MAC ha estat, juntament amb el MNAC, la Biblioteca de Catalunya i el Museu de Lleida, el dipositari de la primera compra que s’ha fet. Les tres obres Contemporànies que rep el museu de la Generalitat estan vinculades a Cerdanyola, ja que Nazario i Dominica Sánchez van fer el disseny del cartell del Blues, i Núria Güell ja va mostrar el polèmic videoart a l’exposició L’Home nu, produïda pel MAC.

L'acte de presentació de la mostra va comptar amb l'assistència de l'alcalde, Carlos Cordón, i el regidor de Cultura Oscar Pons, que va destacar com aquest 2020, tot i ser un any "molt complicat i dolorós", el MAC ha continuat rebent donacions i dipòsits de particulars i institucions. "Les aportacions a la col·lecció no han minvat, tot el contrari, senyal de la confiança i l'estima que desperta, onze anys després, el Museu d’Art de Cerdanyola", afirma.

La mostra "Adquisicions 2020" es pot veure a l’Espai Arc del MAC fins al 31 de gener. Les persones, famílies i institucions que han donat o dipositat peces al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès són l'Associació d’Amics del MAC, la Generalitat de Catalunya, la família Mimó Mas, la família Merino, Lluïsa Herrero Ribas, Damià Amorós, Enrique Garcia-Herráiz, Juan Antonio Hidalgo i la família Berenguer. Pladevall. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.