El MAC proposa una programació semestral que combina les activitats presencials i virtuals

Aquest 2021 s'espera poder tornar a programar activitats presencials i festivals com el Fantosfreak, la Nit dels Museus o la Festa Modernista del Roser de Maig

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) proposa un primer semestre amb una programació que combina les activitats presencials amb les virtuals. Destaquen les exposicions amb les activitats de programes en què participa el MAC i les activitats de les entitats. 

Exposicions

"Entre línies. Viatge, desig i fantasia il·lustrada"

Un viatge a través de la literatura il·lustrada, des dels grans clàssics universals fins a la contemporaneïtat, passant pels llibres d'aventures, la literatura i el llibre infantil. Aquesta exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el museu i la Universitat Autònoma de Barcelona.

"De l'oblit a la revolta! Deesses invisibles"

Seguint la línia de l'exposició "L'Home nuu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat", arriba una exposició dedicada a les dones que no van tenir l'oportunitat de desplegar el seu talent d'artista i que van ser ignorades, a partir de cinc casos reals, unes deesses que la mitologia va desmerèixer i la mediació de cinc artistes contemporànies construïm una mirada feminista, activa i combativa.

Espai Arc

"Error 404. Imatges censurades" és una mostra que reflexiona sobre la llibertat d'expressió a partir de diferents episodis de censura i troba la col·laboració d'artistes emergents amb l'Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola. 

A l'abril, la Xarxa de Museus de la Diputació de Barcelona organitza una mostra de memòria democràtica commemorant el 90è aniversari de la proclamació de la II República i el MAC reivindicarà els monuments republicans destruïts durant el
franquisme.

Per acabar el semestre, l'il·lustrador de còmics Sebas Martín presentarà els originals d'una novel·la de l'artista Ismael Smith i Marí que serà editada pel Servei de Feminisme i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Cerdanyola.

A més, com a novetat, el MAC presenta "El fons ocult" exposant obres sorprenents que resten amagades al fons del museu com és
el quadre barroc inèdit del s.XVII, restaurat recentment, donació de la Família Fatjó Gené.

Activitats per a tots els públics

La proposta d'activitats d'enguany manté les sessions d'Art i Benestar amb les sessions virtuals de "La cultura cura", "Passejades per la natura" i sessions de meditació gràcies als Amics del MAC. També es manté actiu el programa RecuperART-19 adreçat als professionals sanitaris.

Cada segon diumenge de mes s’oferiran els tallers familiars que es faran de manera virtual a les xarxes socials del museu. Quan es pugui es recuperarà  la presencialitat de les activitats. 

Com és habitual, i si la situació sanitària ho permet, es preveu organitzar el Festival de Primavera de la mà de Plat Artístic, la Festa Modernista del Roser de Maig, el Dia Internacional i la Nit dels Museus i el Festival Fantosfreak.

El regidor de Cultura, Óscar Pons, ha explicat que l'equip del MAC treballa activament perquè aquest 2021 sigui el de la represa cultural
de la ciutat: "Esperem tornar a poder programar activitats presencials i acollir a les entitats i creadors de la ciutat. Continuarem treballant per fer de l'Art i la nostra memòria un recurs per a l'educació, la inclusió, el gaudi i la salut".

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.