Més de 500 persones confirmades per desfilar a la Rua de Carnaval

La Rua de Carnaval es farà el dissabte 26 de febrer

Les celebracions de Carnaval estan a punt d'arrencar a Cerdanyola del Vallès. La Rua de Carnaval del 26 de febrer serà l’acte central, que comptarà amb tres carrosses municipals i més de 500 persones que ja han confirmat que desfilaran disfressades pels carrers de la ciutat.

Així, la gran Rua tindrà tres carrosses organitzades per l'Ajuntament: Una amb la Reina Carnestoltes, i les altres dues animades i dinamitzades per comparses d’escoles de ball de la ciutat. Començarà a les 17 h des del davant de l’escola Saltells i finalitzarà al Parc de Can Xarau, on hi actuarà l’Orquestra Mitjanit

5 comparses més confirmades

A data del 18 de febrer, l'Ajuntament confirma que han garantit la seva participació en la rua 5 comparses, que aplegaran més de 500 persones desfilant pels carrers de la ciutat seguint els ritmes festius. La novetat serà la participació de la comparsa de la Morenada Central de Oruro a Barcelona. Portarà per primer cop als carrers de la ciutat com viuen i entenen el Carnaval a l’altiplà de Bolívia. Disfresses, desfilada i música connectaran Cerdanyola amb el país sud-americà. 

El recorregut de la Rua és el següent: inici a l’av. d’Espanya (davant l’escola Saltells), c. de Francolí, pg. de Cordelles, pl. de Francesc Layret, c. de Sant Iscle, av. de la Primavera, av. de Catalunya, c. de Santa Anna i Parc Xarau. En aquest punt finalitzaran les activitats del Carnaval 2022 organitzats per l’Ajuntament.

 

Altres activitats de Carnaval

El dijous 24 de febrer, Dijous Gras, començarà la festa a partir de les 17 h, amb l’actuació de Siamiss dj’s, amb un espectacle  infantil i l'arribada de la Reina Carnestoltes, que llegirà el tradicional pregó satíric. Per fer aquest pregó, l'Ajuntament ha demanat la col·laboració de Cerdanyola per l’Educació Feminista, entitat que el redactarà.

El Carnaval 2022 finalitzarà el dimecres 2 d'abril, Dimecres de Cendra. Pel matí s’instal·larà el taüt de sa majestat a la plaça de Francesc Layret, perquè les fidels i el poble en general la puguin honorar. A partir de les 17.30 h se sortirà en cercavila fins a la plaça de l’Ateneu. Allà s’acomiadarà a la reina en una cerimònia que barrejarà llàgrimes, balls i percussions amb la gresca carnavalesca.

 

Què és la Morenada

La morenada és una dansa folklòrica de l’altiplà americà l'origen de la qual es troba en debat. Aquest ball es pràctica principalment a Bolívia i Perú i en els últims anys, amb la immigració boliviana o peruana, a Xile, Argentina i altres països i ciutats, com és el cas de Barcelona.

A Bolívia, la morenada és una de les danses més representatives del país i la seva importància es fa evident per la difusió del ball i la música a les festes patronals i cíviques a diferents regions del país. Va ser declarada Patrimoni Cultural de Bolívia el 2011 per la seva reconeguda importància dins del país i al món. Aquesta dansa també és executada al Carnaval d'Oruro, el qual va ser declarat Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i a la Festa del Gran Poder de la ciutat de La Paz, també declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la mateixa institució. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.