El Museu d'Art de Cerdanyola presenta un nou programa d'art, història i societat

La programació quadrimestral del MAC inclou exposicions de còmics antics, visites al patrimoni i tallers familiars

El Museu d’Art de Cerdanyola ha celebrat aquest 10 de setembre el seu 13è aniversari, data que ha aprofitat per a presentar la nova programació quadrimestral on "l'art, la història i el patrimoni actuen com a mediadors de la societat", apunta la institució. El museu assegura que a l'hora d'elaborar els programes té molt en compte temes com l'accessibilitat, el gènere o la salut, "perspectives que es tornen a reflectir en aquesta programació quadrimestral", expliquen.   

Còmic i patrimoni documental

El còmic pren una rellevància especial aquest quadrimestre amb la presència de l’Estudi Beaumont. Àngel Beaumont destaca en la història artística de Cerdanyola per haver adaptat multitud de còmics, sobretot japonesos, publicats entre els 60 i els 90 al nostre país. "Noms populars com Mazinger Z, Heidi o Misha comencen a entrar al MAC gràcies a la generosa donació del fons Beaumont", assegura el museu. Aquest patrimoni documental protagonitzarà una exposició per commemorar el Centenari del naixement de Beaumont.

Història i Art en el fons del MAC

Tornen al MAC les activitats habituals de difusió. Cada tercer diumenge de mes es podrà fer la visita “Cerdanyola, del modernisme a l’art déco”, un recorregut per la col·lecció del MAC que permetrà descobrir la història de Cerdanyola com a centre de producció artística i industrial. S'hi troben artistes com Ismael Smith, la modernitat clàssica de Josep de Togores, o els paisatges de vidre de les Dames de Cerdanyola. En la mateixa visita s'inclouen les exposicions temporals que hi hagi en curs en aquell moment.

Destaca també la celebració del 50è aniversari de la mort de l’Ismael Smith, que s’homenatjarà pròximament en conjunt amb el MNAC i el Museu de l’Empordà. Es farà la presentació del llibre Les altures, de Sebastià Portell, i es mostrarà el dipòsit de peces de l’artista que el Museu Nacional té a Cerdanyola.  

Pel que fa a l'Art Contemporani, l’Associació de Galeries d’Art de Catalunya proposa dins de la Setmana de l’Art -a finals de novembre-, i a través del comissariat de la crítica Montse Frisach, un diàleg entre destacades obres de les galeries del país i la col·lecció del MAC. 

El patrimoni local a través de jardins històrics i la indústria

El museu ha organitzat des del mes de junt conjuntament amb el Museu d’Història de Cerdanyola itineraris que connecten Can Llopis i Ca n’Ortadó, i es continuaran fent el quart diumenge de cada mes. Són dos jardins amb història vinculats a un temps en què Cerdanyola del Vallès va tenir una comunitat d’estiuejants important, i que esdevenen oasis verds dins l’entramat urbà.

A més, el MAC torna a participar a les Jornades Europees de Patrimoni, que enguany se celebren del 7 al 9 d’octubre, i reivindicarà el patrimoni industrial a través d’un itinerari pel complex de l’Uralita.

Activitats inclusives i la Tardor Solidària

El programa de salut i benestar el centen les activitats que l’Associació d’Amics del MAC de cada últim diumenge de mes, pensades per a vehicular experiències que milloren el benestar i la Salut. També se segueix oferint el projecte Recuperart -organitzat per l’ICS i el Departament de Cultura de la Generalitat-, una visita al museu en clau de salut i benestar.

A més, en motiu del Dia de les Persones amb Discapacitat es farà una visita sensorial pels jardins històrics de la ciutat. 

Amb la Regidoria de Solidaritat i Cooperació es torna a organitzar la Tardor Solidària-Tots els Mons al MAC, un programa que busca fomentar els valors de l’acollida, la solidaritat, la inclusió i les desigualtats a través dels llenguatges artístics. Entre xerrades, projeccions i obres teatrals, cal destacar el projecte “Relats Compartits”, una relectura del museu per part de persones migrades a Cerdanyola i que prendrà forma a través d’una exposició conduïda per Curro Claret.

En família: tallers de gravat i estampació

També tornen al MAC els tallers familiars de cada segon diumenge de mes, aquest quadrimestre centrats en descobrir, de la mà d’especialistes, diferents tècniques d’estampació i gravat, com la serigrafia o la xilografia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.