Els museus de la ciutat es mantenen oberts amb la limitació del 33% de l’aforament

Els museus continuen actius malgrat que han suspès les activitats programades i restringit els seus serveis

Els museus de Cerdanyola del Vallès continuen oberts a la ciutadania que vulgui visitar o conèixer les exposicions permanents i temporals. A causa de les noves mesures sanitàries antiCOVID establertes el passat 30 d’octubre, han hagut d’adaptar-se suspenent les activitats programades o passant-les a l’àmbit virtual i han restringit al 33% l’aforament a les seves seus.

Els museus apliquen les mesures sanitàries i preventives establertes per les autoritats. D’aquesta manera, qui els visiti haurà de portar sempre la mascareta i seguir en tot moment les indicacions del personal i de la senyalització dels espais.

El Pla de represa del sector cultural. Museus, aprovat per la Generalitat de Catalunya el 20 de juny, estableix que davant d’un escenari de represa, el valor dels museus com a servei públic pren una rellevància molt significativa. És necessari que reobrin les seves portes a la ciutadania, que mostrin novament els béns patrimonials que custodien i que recuperin plenament l’activitat de preservació dels seus actius patrimonials.

Museu d'Història de Cerdanyola

Museu i Poblat ibèric de ca n’Oliver

El Museu presenta l’exposició permanent “Cerdanyola, terra d’Ibers”. Ocupa una superfície de 290 m² i està dividida en set grans àmbits temàtics a través dels quals es presenta la Cultura Ibèrica.

El Poblat ibèric de Ca n'Oliver és un assentament ibèric aristocràtic que va estar habitat entre el 525 i el 50 aC. Després de més de 20 anys de recerca arqueològica, de la museïtzació i adequació de les restes i de la reproducció de tres edificis ibèrics, actualment es poden visitar més de 6.000 m² del jaciment i comprendre’n les característiques i l’evolució.

El Museu acull, des del 5 de novembre, l’exposició temporal "Marca Hispànica. La Catalunya carolíngia (711 – 1000)", que es pot visitar fins al 14 de febrer de 2021. La mostra se centra en un període de la Catalunya medieval poc conegut pel públic general: l’Alta Edat Mitjana. Una època que va ser l'origen de Catalunya. El Museu ha produït un espai dedicat a la Cerdaniola de fa més de 1000 anys, on s'hi exposen també un conjunt de materials de la Cerdanyola d’aquesta època.

Aquests equipaments obren en el seu horari habitual de dijous i divendres de 16.30 a 19.30 h, dissabtes d'11 a 14.30 i de 16.30 a 20 h i diumenges i festius de 10.30 a 14.30 h.

L'església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes

Estarà oberta al públic com és habitual el tercer diumenge de mes de 10 a 14 hores. El diumenge 15 de novembre també estarà oberta l'ermita de Santa Maria de les Feixes amb el mateix horari.

Museu d’Art de Cerdanyola

El Museu compta amb un fons variat dedicat als artistes vinculats a la ciutat, com ara Ismael Smith, Josep Llimona, Josep de Togores, Eduard Maria Balcells i Francesc Juventeny. Però sobretot destaquen el conjunt dels vitralls de les Dames de Cerdanyola, punt culminant del vitrall modernista català, que han estat recuperats i reubicats al seu lloc original i mostrats amb l’exposició permanent “Del modernisme a l’art déco”, juntament amb el fons del museu.

En l’apartat de les exposicions temporals, el MAC presenta fins al 22 de novembre l’exposició Blues, de Dani Torrent. És l’autor del cartell del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola d’enguany i ens mostra a l’exposició els esbossos, el procés de treball i l'original del cartell en el marc d'altres obres de la seva producció recent. El dia 20 de novembre arriba l’exposició "Entre línies", fruit de la col·laboració de la UAB i el museu, que proposa un viatge a través de la literatura il·lustrada des dels grans clàssics universals tractats com a objectes preciosos, fins a les rondalles, els contes infantils o els llibres d'aventures.

El MAC – Can Domènech es pot visitar en horari de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h. Tancat tots els dilluns (inclosos els festius).

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.