L’AMCV acomiada un 2019 de reptes amb el concert d’Any Nou

Cerdanyola i Viena s'han ajuntat a l'escenari de l'Ateneu amb l'AMCV el dissabte 28 de desembre per donar la benvinguda al 2020 i dir adéu a un any de novetats i reptes

El dissabte 28 de desembre l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) ha donat la benvinguda a l'any 2020 amb el concert d'Any Nou i ha acomiadat el 2019 deixant un Ateneu ple de gom a gom. En total, hi han acudit 434 persones. 

"Aquest any, el concert de Cap d'Any ha estat especialment molt emotiu, ja que posem el definitiu punt final a la temporada del 20è aniversari", afirma Laia Seró, presidenta de l'Agrupació Musical de Cerdanyola. "També va ser especial pel fet que ha estat l'últim concert que ha dirigit Gerard Pastor, al capdavant de la Banda durant 9 temporades". 

La Coral, dirigida per Manel Cubeles, i la Banda, dirigida, doncs, per Gerard Pastor, han compaginat la música nadalenca catalana i la música austríaca durant el concert, incorporant al repertori l'estil del tradicional concert de Cap d'Any de la Filharmònica de Viena però sense perdre el filtre cerdanyolenc que sempre caracteritza els concerts de l'Agrupació.

Durant la primera part del concert, la Coral de l'Agrupació Musical ha tancat l'any interpretant clàssics nadalencs i delectant al públic amb la peça 'Gaudete Christus est natus'. Es tracta d'una nadala religiosa composta l'any 1581. Sens dubte, ha estat l'obra més antiga que han pogut escoltar els espectadors durant la nit.

Les melodies càlides i acollidores de l'època han retut homenatge a l'escenari a autors com Jordi Domènech, Josep Carner o Artur Martorell, que van crear les nadales més típiques del país: 'Sant Josep es fa vellet', 'La pastora Caterina', 'Sa Ximbomba' o 'Joia en el Món', cançó que ha tancat la primera part del concert i ha acomiadat l'any 2019 de la Coral.

La segona part del concert l'ha protagonitzat la música de les dues famílies Strauss, l'alemany Richard Strauss i el compositor austríac Johann Strauss. Aquesta part ha estat interpretada per la Banda de l'Agrupació i Pau Torres ha estat el solista per la peça per Trompa número 1.  

La pròxima peça en sonar ha estat 'El vals de l'Emperador', una de les joies de la nit que va en crescendo a mesura que avança el vals. També han tocat peces com el Trisch-Trasch Polka i la Marxa Radetzsky. "El concert d'Any Nou sempre ha estat com un caramel, ens encanta tocar a casa. Hi acudeix un públic molt entregat i amb molta il·lusió", explica Laia Seró. A més, "aquesta és una manera d'acostar a la ciutat una música que, per les dates, pot semblar elitista". 

Laia Seró també ha insistit en el fet que l'Ateneu és un espai molt millorable i que Cerdanyola "es mereix un espai més digne per fer música i oferir un concert d'Any Nou de més qualitat". 

Adéu 2019

L'AMCV ha passat per un any molt "mogut", on s'han fet més concerts que mai i molts viatges. L'Agrupació aquest any ha aconseguit assolir obres musicalment difícils i han fet un pas més enllà celebrant durant l'Abril els seus 20 anys a la plaça de Sant Ramon. "Sempre toquem a l'Ateneu, i això era una novetat. El que ens fa més il·lusió és provar llocs nous", afirma Seró.

Aquest any també ha estat molt emotiu per a l'Agrupació Musical perquè hi ha hagut un "retrobament amb tota la gent que va començar aquesta aventura l'any 1999". 

De cara al 2020, l'AMCV té pensat seguir assolint el gran repte de cada temporada: tocar al Castell de Sant Marçal. "Sempre intentem innovar a nivell logístic, d'espectacle i de temàtica", explica la presidenta. La Banda també tornarà a interpretar el recorregut musical de Catalunya per la Festa Major del Roser de Maig recuperant algunes de les notes més animades i amb artistes catalans com Lluís Llach, Rosalía o Txarango.

Com a novetat, la Coral realitzarà un espectacle musical sobre la vida de Lorca i una actuació sobre els èxits musicals de tots els temps en què el públic hi tindrà una forta implicació.