El periodista i historiador Enric Calpena obrirà el nou cicle presencial del Cafè amb Lletres

Montse Barderi, Carles Porta i Xavier Bosch seran els altres convidats de les properes sessions del Cafè amb Lletres

El Cafè amb Lletres del 2020 torna de forma presencial a partir del setembre. El periodista, historiador i professor universitari Enric Calpena obrirà la programació d'aquest nou cicle per presentar la seva novel·la El primer capità , una història que parla de la Catalunya de principis del segle XX i del Barça. 

Les sessions del Cafè amb lletres seran presencials i seguiran, si s’escau, les indicacions que marquin les autoritats sanitàries. Compaginaran la presencialitat amb la virtualitat, emetent-se per les xarxes socials. Se seguirà d’aquesta manera l’experiència iniciada l’abril amb motiu de la pandèmia.

La primera sessió presencial després del confinament se celebrarà a la Biblioteca Central de Cerdanyola a les 19 h. Enric Calpena explica en la seva novel·la la història d'un jove, en Hans Gamper, que arriba en tren a l’estació de França de Barcelona des de Suïssa, on era campió de futbol. 

"Però aquesta nova pràctica anglesa, tan de moda a Europa, no acaba de quallar a Barcelona. Però la il·lusió i determinació d’en Gamper per formar un bon equip, i fins i tot fundar un club, no té límits. I el novembre del 1899 el Foot-Ball Club Barcelona queda constituït. Més que un club, un espai de llibertat i democràcia, d’esperit divers i cívic, on gent de tot arreu s’expressi lliurement i on tothom se senti barceloní. Un club que amb el temps ha aconseguit condensar els somnis, les il·lusions, les crispacions i les decepcions de tot un país", narren les línies del llibre. 

'El primer capità'

 

Montse Barderi presentarà 'La memòria de l'aigua' al Cafè d'Octubre

L’obra, guardonada amb el premi Prudenci Bertrana 2019, és la història de tres generacions de dones: la Clemència, rossa com un fil d’or, nascuda a Bellparatge a finals del segle XIX; la seva filla Rosalia, que viurà tot el procés d’industrialització, i la Núria, néta de la Clemència, que lluitarà per tenir la formació, la llibertat sexual i l’amor que no van tenir mai la seva mare ni la seva àvia. La misèria, el maltractament, la incomunicació i la discriminació marquen les vides d’aquestes dones a la Catalunya més pobra, però també el poder de la reconciliació i de la superació determinen el destí final de les protagonistes.

L'autora Montse Barderi presentarà La memòria de l'aigua al Cafè amb Lletres del 15 d'octubre. 

Al novembre, Carles Porta presentarà 'Crims'

El 12 de novembre serà el torn de Crimsde Carles Porta. Es tracta d’un llibre nascut a redós de l’èxit d’un programa que va néixer com a secció d’un magazine de Catalunya Ràdio, després tingué espai propi a la ràdio nacional per saltar posteriorment a TV3.

'Crims' trasllada al paper una manera ben particular de narrar les històries més fosques des de dins, fins al punt que el lector té la sensació que coneix personalment l’assassí, que li sent la veu.

'Crims'

 

 

Xavier Bosch tancarà el Cafè de l'any amb 'Paraules que tu entendràs'

Programada inicialment el passat mes de març, es va haver de suspendre per l’estat d’alarma, la presentació de Paraules que tu entendràs, de Xavier Bosch es farà el 17 de desembreEl llibre ens presenta un retrat esmolat de la convivència. Una novel·la que explora les relacions de parella, els secrets de cadascú i l’ús que fem de la veritat. Amb una combinació de tendresa i ironia, de nostàlgia i recerca constant de la bellesa, els personatges es mouen pels replecs de l’ànima, disposats a emocionar al lector.

Portada 'Paraules que tu entendràs' de Xavier Bosch

 

Totes les sessions es faran a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola (Plaça d'Enric Granados, 1). Començaran a les 19 h i l’accés serà lliure.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.