Pintura i flamenc en el nou projecte artístic de la bailaora cerdanyolenca María Dávila

L'espectacle 'Ramon Casas, la bohèmia i les muses' es presentarà al Teatre Ateneu el 16 d'octubre

La bailaora cerdanyolenca María Dávila estrena projecte artístic amb el pintor català Ramon Casas com a font d'inspiració. L'espectacle titulat Ramon Casas, la bohèmia i les muses es podrà veure al Teatre Ateneu el 16 d'octubre a les 19.30 h (les entrades es poden comprar al web de Fila12). 

La companyia La bohèmia està formada per tres bailaoras catalanes, entre les quals hi ha la cerdanyolenca María Dávila, i músics també catalans. El centre de l'obra també és un artista català: Ramon Casas.

"Ens va agradar l'obra de Casas i el fet que tot i venir de la burgesia, es va interessar pel folklore, la gent de La Rambla i els cafès cantants", explica Dávila. L'espectacle que presentaran al Teatre Ateneu repassarà l'obra de Ramon Casas a través del flamenc i de les muses que representaran cadascuna de les bailaoras. "Segons el color i la textura de l'obra, apliquem un pal diferent del flamenc", detalla l'artista cerdanyolenca.

Dávila és coneguda a Cerdanyola del Vallès pels seus festivals amb l'escola de flamenc de la Casa de Andalucía. De fet, no serà el primer cop que planteja un espectacle basat en l'obra d'un artista. Amb la Casa de Andalucía va presentar un festival centrat en l'obra del poeta i dramaturg Federico García Lorca. "Són figures inspiradores del passat que ens inspiren perquè són persones que surten de la quadratura. Les seves vides donen molt de joc", explica Dávila.

La companyia La bohèmia dona les seves primeres passes amb l'obra de Ramon Casas, ja que es va formar arran del confinament. Tal com expliquen des de la companyia, la necessitat de buscar feina i adaptar-se a un escenari gran -perquè les sales petites estaven tancades per la COVID-19- va fer realitat un projecte en el qual pensaven des d'abans de la pandèmia. Sense ajuts ni subvencions, el grup d'artistes somia amb tirar endavant l'espectacle, fer-ne més i poder seguir treballant sobre els escenaris. "Necessitem el públic per seguir fent cultura", diu María Dávila.

Cada bailaora representarà una musa del pintor català Ramon Casas. FOTO: Cedida

Cada bailaora representarà una musa del pintor català Ramon Casas. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.