Primers detalls del 30è Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

El festival es farà al mes d'octubre i ja ha confirmat els primers artistes que visitaran Cerdanyola

El Festival Internacional Blues de Cerdanyola del Vallès escalfa motors quan queden més de tres mesos perquè se celebri la seva 30a edició. Aquesta setmana s'han anunciat els primers detalls del pròxim festival, que tindrà lloc de l'1 al 10 d'octubre. 

Es manté el format de 2020

Després de més de trenta anys organitzant el certamen, enguany tindrà lloc la XXX edició. La pandèmia causada per la COVID-19 va provocar que l’any passat el festival hagués d’adaptar el format habitual i apostés per organitzar una edició especial de suport al sector musical, anomenada XXIX’5.

L’organització formada per una comissió ciutadana i l’Ajuntament ha decidit mantenir la celebració de més de vint concerts en espais emblemàtics de la ciutat.

"La programació comptarà amb un ampli ventall de gèneres que beuen del blues i que permeten al públic descobrir noves propostes de swing, soul, rock’nd’roll i jazz", assenyalen des de l'organització. Així, malgrat que la programació íntegra es donarà a conèixer el mes de setembre, destaca una important presència internacional de la mà de 7 bandes i/o artistes, i una generosa representació de diferents zones del territori espanyol (Andalusia, Cantabria, Galiza i Euskadi), així com de Catalunya.

 

A més, també s'ha presentat el cartell d'enguany, que compta amb una fotografia del reconegut fotògraf gallec i format a Catalunya, Manuel Outumuro, qui compta amb una àmplia experiència en el món de la moda, les publicacions i la cultura. 

Primers artistes confirmats

Entre els artistes que configuraran el cartell de la 30a edició hi trobem l’únic concert transatlàntic, protagonitzat per Samantha Martin & Delta Sugar. La banda canadenca visitarà Europa i Barcelona per segona vegada per presentar el seu darrer disc, titulat The Reckless One i editat l’any 2020.

Els darrers avançaments són l’homenatge a Amadeu Casas de la mà de la seva filla Erxart i músics convidats de l'entorn del gran guitarrista i la celebració de la música de Rory Gallaguer amb Band of Friends, banda formada per Gerry McAvoy, baixista d’en Rory durant més de 20 anys i Brendan O´Neill el seu bateria durant més d’una dècada.