Ja està llesta la programació del nou cicle del Cafè amb Lletres a Cerdanyola, que obrirà el gener del 2020 Rosa Ribas. L'escriptora començarà el nou cicle el 16 de gener de 2020 a les 19 h a la Biblioteca Central, presentant la seva novel·la Un afer massa familiar (Capital Books: 2019). La història tracta sobre una empresa on hi treballa un matrimoni (Mateo i Lola) i els seus tres fills (Nora, Marc i Amàlia). Això no seria estrany si no fos perquè es tracta d’una agència de detectius i la barreja familiar i professional els porta sovint al límit. Rosa Ribas (El Prat de Llobregat, 1963) és una escriptora amb una destacada carrera i contrastada experiència en el gènere de la novel·la negra.
Un afer massa familiar, de Rosa Ribas
Marta Marín-Dòmine presentarà 'Fugir era el més bell que teníem' al febrer
El 21 de febrer seguirà el programa de difusió literària, amb la presentació del llibre Fugir era el més bell que teníem (Club Editor: 2019), de Marta Marín-Dòmine. El llibre ens parla de la filla que regularment fa les maletes i se’n va, cap a un país nou on potser arribarà a sentir-se com a casa.
'Fugir era el més bell que teniem' de Marta Marín
La primavera arribarà de la mà de Xavier Bosch i 'Paraules que tu entendràs'
El 19 de març està prevista la presentació de Paraules que tu entendràs (Columna: 2019), de Xavier Bosch. Es tracta d’un retrat esmolat de la convivència. Una novel·la que explora les relacions de parella, els secrets de cadascú i l’ús que fem de la veritat. Amb una combinació de tendresa i ironia, de nostàlgia i recerca constant de la bellesa, els personatges es mouen pels replecs de l’ànima, disposats a emocionar el lector.
'Paraules que tu entendràs' de Xavier Bosch
Guillem Sala presentarà, a l'abril, 'La fuga de l'home cranc'
L’abril és el torn de la presentació de La fuga de l’home cranc (L’altra editorial: 2019), de Guillem Sala. Serà el 16 d’abril, quan se’ns parlarà del protagonista del llibre, en Víctor, un jove sense ambicions i amb una tendència a ficar la pota quan tot va bé que últimament està degenerant en una absurda espiral autodestructiva. L’obra està feta amb un humor grotesc i filosòfic que recorda la millor tradició polonesa. És una història contemporània on emergeix una realitat delirant que s’ho empassa tot i ho digereix en forma de cant a la insignificança i a l’amor indiscriminat de l’univers.
'La fuga de l'home cranc' de Guillem Sala
'Canto jo i la muntanya balla' d'Irene Solà tancarà el Cafè amb Lletres al maig
Irene Solà tancarà el cicle el 21 de maig, presentant el llibre Canto jo i la muntanya balla (Anagrama : 2019) , obra guardonada amb el 4t Premi Llibres Anagrama de novel·la.
Canto jo i la muntanya balla és una novel·la en què prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló, una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència.
'Canto jo i la muntanya balla' d'Irene Solà