El TOT col·labora en l'exposició 'Premsa de proximitat metropolitana. Un recorregut per la història'

La mostra repassa la història de la prmesa de proximitat a través de 90 capçaleres històriques

El passat 27 de gener es va inaugurar l'exposició Premsa de proximitat metropolitana. Un recorregut per la història a l'Espai Línia de Barcelona. Es tracta de la primera exposició de premsa metropolitana i repassa la història i la rellevància d'aquest fenomen a través de 90 capçaleres històriques dels barris de Barcelona i de l'àrea metropolitana. El TOT Cerdanyola i el TOT Sant Cugat han col·laborat amb l'exposició i en formen part.

La mostra combina edicions originals, facsímils i reproduccions contextualitzades històricament que expliquen el paper que han tingut aquestes publicacions a l'hora de mantenir informats els ciutadans durant anys. Els textos del professor Joan M. Corbella acompanyen les pàgines de premsa. L'exposició ha comptat amb el suport de la Secretaria de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Entre els assistents a la presentació de l'exposició va destacar la presència de personalitats del món polític i cultural, com Dolors Sabater, Xavier Trias, Josep Martí Blanch, Fèlix Riera o Ana María Aguirre. Oriol Duran, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat; Francesc Fàbregas, president de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC); Josep Ritort, secretari general de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), i David Centol, editor del Grup Comunicació 21, van intervenir per reivindicar el paper de la premsa de proximitat metropolitana en el mapa de la comunicació catalana.

Oriol Duran va elogiar la premsa de proximitat i va destacar l'habilitat d'aquest sector per obrir nous mercats. Per la seva banda, Francesc Fàbregas, president de l'ACPC, va assenyalar que "Parlar de premsa comarcal és parlar de país, del que passa als pobles, a les comarques". El secretari general de l'AMIC, Josep Ritort, va destacar per què és tan important la premsa de proximitat al nostre entorn: "El que fa diferent Barcelona d'altres grans ciutat és la vida de barri. És el lloc on vas créixer, on treballes, on vols viure. I per això a Barcelona i a l'àrea metropolitana seguim tenint mitjans de paper que fan aquest barri".

David Centol, editor del Grup Comunicació 21 i promotor de l’exposició, va apel·lar al valor més emotiu de la mostra: “Cadascuna d’aquestes més de 90 capçaleres és un tros d’història local, un pedaç de vida, un relat que mereix ser escoltat, i totes formen part d’una oportunitat periodística: la visió metropolitana”

La mostra Premsa de proximitat metropolitana. Un recorregut per la història es pot veure a l'Espai Línia (carrer Girona, 52, Barcelona) fins al 30 de maig.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.