Tothom necessita sentir-se estimat

Ressenya de l'obra de teatre 'El cost de la vida'

Per què sempre necessitem comprendre tot el que ens passa? Per què ens sentim culpables de trencar amb allò que ens supera? 

L’Ateneu de Cerdanyola ha estrenat aquest divendres la temporada de tardor amb Cost de Vida. Una peça teatral que presenta l’engranatge vivencial entre persones amb diversitat funcional i les persones del seu entorn, en el qual lluitaran contra la soledat i la necessitat de sentir-se estimats. 

El text de Martyna Majok, juntament amb la direcció de Pau Carrió, aposta per, no només subratllar la visible limitació que comporta una lesió, sinó que deixant de banda tòpics i clixés, la seva pulsió és donar valor a “l’efecte dominó” que suposa conviure amb un malalt. 

L’acció presenta dues situacions paral·leles. La de l’Eddie i l’Ani, (Julio Manrique i Anna Sahun), un camioner que va abandonar a la seva dona amb tetraplegia, i la de la Jess i el John (Katrin Vankova i Pau Roca), una noia que cuida un professor de renom amb paràlisi cerebral. 

Una obra construïda a partir d’escenes que evoquen situacions en què tots els personatges careixen d’estima, i que per seguir endavant s’hauran d’ajudar i sobretot deixar-se ajudar. Tanmateix, s’enfronten a la dicotomia que suposa estimar i cuidar l’altre en qualsevol situació. 

Al llarg de la vida, hem de saber afrontar els problemes amb què ens topem, però sense oblidar qui som. Hem de saber el llindar entre allò que és moral i allò que el nostre jo necessita

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.