Tres noves obres guardonades en els Premis Literaris de Cerdanyola 2022

Francesc Puigpelat, Pep Cortès i Anna Pallejà guanyen els premis de novel·la, poesia i narrativa breu, respectivament

El Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit l'acte d'entrega de guardons de narrativa, poesia i narrativa breu en els Premis Literaris de Cerdanyola de 2022. L'Ajuntament de Cerdanyola i la universitat organitzen conjuntament aquests premis, que enguany han format part de la programació de l'Any Gabriel Ferrater, el poeta que va ser professor de Lingüística i Crítica Literària a la UAB.

Premis literaris 2022. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Premis literaris 2022. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

 

En aquesta edició s'han rebut un total de 160 originals, 89 de poesia, 54 de novel·la i 17 de narrativa breu, tot i que després d'aplicar els filtres de participació van optar al guardó 156 obres. A més, durant l'acte de presentació el cor de la UAB va fer un recital. 

Jugant a ser Agatha Christie

El guanyador del 18è Premi de Novel·la ‘Valldaura-Memorial Pere Calders’ ha estat l'escriptor i periodista Francesc Puigpelat, que acumula una llarga trajectòria en el sector. La seva obra L’estiu que vam jugar a ser Hercule Poirot ha estat l'escollida pel jurat, novel·la que l'autor situa a la seva població natal, Balaguer. Explica la història d'uns infants que aconsegueixen resoldre un assassinat basant-se en l’obra d’Agatha Christie Hercule Poirot.

La rellevància de la poesia

El 17è Premi de Poesia 'Miquel Martí i Pol' l'ha rebut Pep Cortès amb l’obra Pedra, paraula i ànima. Durant l'acte, l’escriptor terrassenc posar en valor els llibres de poesia i agrair el fet de rebre un premi que porta el nom del poeta inspirador per a la seva generació, Miquel Martí i Pol. 

Breu repàs per les relacions tòxiques

Per últim, Tres missatges per oblidar-se ha estat l'obra guardonada amb el 13è Premi de Narrativa Breu per a Joves 'Caterina Albert'. Als 16 anys d'edat, l'autora Anna Pallejà centra el seu relat en les relacions tòxiques, un tema candent i d’actualitat sobre el qual cal parlar més públicament segons Pallejà.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.