El Cerdanyola Talent Factory ja té projectes finalistes

Entre els seleccionats hi ha projectes sobre salut mental, assetjament escolar o medi ambient

La primera edició del Cerdanyola Talent Factory ja ha escollit els deu projectes finalistes. Més de 150 es van presentar a la preselecció d'aquest concurs d'emprenedoria dirigit per Talent factory i impulsat per l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Ara, els seleccionats passaran per un procés de mentoring amb empreses de la ciutat. 

El projecte s'ha posat en marxa amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora de l'alumnat dels centres de secundària de la ciutat. Entre les idees de negoci presentades en aquesta primera edició, més de 150, s'han seleccionat les deu més innovadores, entre les quals es troben des d'apps dirigides a millorar la salut mental fins projectes relacionats amb l’assetjament escolar o productes responsables amb el medi ambient, entre altres.

Els projectes finalistes són: ECOCUTLERY, del Col·legi Montserrat; Shefem, de FEDAC; ÉNTOMOS, de l'IES Forat del Vent; Lucha contra el acoso escolar, de FUAB; Mental Health is Life, l'IES Gorgs; Clarilari, de l'IES Gorgs; Workers SImulator 2023, de l'IES Banús; Airknowledge, de l'IES Jaume Mimó; New Organic Ads, de l'Escola Ramón Fuster; i Muebles con alma del CEE CFT Flor de Maig.

Abans de presentar els seus projectes, més de 800 estudiants de deu centres formatius van participar en les sessions de formació en els centres, celebrades al gener, on aplicant el Business Model Canvas, van poder aprendre a validar idees de negoci i detectar, abans de fer la presentació definitiva, els punts d'innovació, de millora, sinergies, etc.

Els 10 equips finalistes passaran ara pel procés de mentoring i comptaran amb el suport d'empresaris i empresàries locals per a desenvolupar la seva idea i fer el pla d'empresa que hauran de presentar a la gran final. En aquesta edició participen un total d’11 empreses de Cerdanyola: Natura Bissé, Sisquella Grup, Rosa Gres, Catalònia Fundació, Enchufing, Ercros, FR, Grassoler, Maranges, Moreda Riviere i Trison Scent.

La tria dels guanyadors

Finalment, el mes d'abril es triaran els 3 projectes guanyadors. Ho farà un jurat format per persones rellevants en el món de l'ensenyament, de l'empresa i l'emprenedoria. L’equip guanyador gaudirà d’un viatge de cinc dies a Silicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Facebook o la Universitat de Standford, entre d’altres. També s’entregarà un segon premi, consistent en un tour emprenedor per Brussel·les per visitar el Parlament Europeu, acceleradores d’empreses com Finnova o el centre d’innovació de Microsoft. Finalment, es concedirà un tercer premi, anomenat com Barcelona Entrepreneur Day, que consisteix en un dia de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, com el Pier01, acceleradores d’empreses com Wayra o centres tecnològics com el SC de la UPC.

El Cerdanyola Talent té com a col·laboradors a Aigües de Barcelona, AMB, Acció de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, Fundación Inserta (ONCE), la UAB, la UPC i la UPF, MWC o l’associació Cerdanyola Empresarial, entre d’altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.