Cerdanyola, tercer municipi del Vallès Occidental amb el preu de l'habitatge més elevat

El preu mitjà del lloguer se situa en 790 euros, per sobre de la mitjana de la comarca i de Catalunya

L'observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha presentat l'informe anual de l'habitatge de la comarca del 2022. D'entre les dades presentades destaca el creixement del 13% quant a construcció d'habitatges dintre del Vallès Occidental, la caiguda d'un 17% en la finalització d'habitatges respecte a l'any anterior, l'increment d'un 2% en el preu mitjà de la compravenda de vivendes o el descens d'un 2% en el contracte de lloguer, que a la vegada suposa el 57% de les transaccions totals del mercat immobiliari.

 

Cerdanyola és el tercer municipi del Vallés Occidental amb el metre quadrat de compravenda més elevat i amb el lloguer per sobre la mitjana de la comarca

A Cerdanyola l'any 2022, es van iniciar un total de 102 habitatges i es van acabar 104, el que suposa un 1,8 a l'índex d'inici de construcció de vivendes per cada 1.000 habitants. Pel que fa a la compra d'habitatges, el municipi se situa per sota de la mitjana de Vallès Occidental (12,4) amb 10,7 punts, el que vol dir que al municipi es van efectuar 613 contractes de compravenda amb un preu mitjà que ronda els 2.880,09 euros per metre quadrat, sent el tercer municipi del Vallès Occidental amb el preu mitjà anual del metre quadrat de compravenda més elevat, només per sota de Sant Cugat del Vallès i Matadepera. 

Cerdanyola és el tercer municipi de la comarca amb el preu mitjà de compravenda més elevat. FONT: CCVO

Cerdanyola és el tercer municipi de la comarca amb el preu mitjà de compravenda més elevat. FONT: CCVO

 

En relació amb el lloguer, Cerdanyola té un preu de mitjana de 790 euros, el que la situa per sobre de la mitjana comarcal (763 euros) i catalana (779 euros), però per sota de la Província de Barcelona (854 euros). El preu mitjà de lloguer contractual ha augmentat un 9,7% des del 2018 a Cerdanyola.

 

Sense promoció d'habitatge de protecció oficial i amb el segon accés a l'habitatge més difícil de la comarca

Tot i aquest augment tant del preu de compra com del llguer de l'habitatge, a Cerdanyola no s'ha iniciat cap promoció d'habitatges de protecció oficial des del 2012 i és el segon municipi de la comarca en què costa més l'accés a l'habitatge en propietat

L’esforç econòmic per accedir a un habitatge en propietat mesura el percentatge dels ingressos de la llar destinats al pagament de l’hipoteca a partir d’una sèrie de supòsits sobre els preus de compravenda i el mercat hipotecari. Per tant, a Cerdanyola l'any 2020 aquest índex se situava en el 34,0 punts, només per sota de Ripollet (34,5). És a dir, que el 34% de la renda mitjana de les llars a la ciutat es destina a pagar la hipoteca. Tot i això, respecte a l'any anterior (2019) s'ha dismunuït en 0,8 punts. 

Evolució de l’índex d’esforç teòric d’accés a l’habitatge en propietat. FONT: CCVO

Evolució de l’índex d’esforç teòric d’accés a l’habitatge en propietat. FONT: CCVO

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.