La jornada europea del CityLoops porta els professionals de l'economia circular al Vallès Occidental

Una delegació de set entitats del projecte i procedents de cinc països europeus ha compartit el resultat d’experiències per avançar cap a una economia circular

El passat dijous 28 i divendres 29 de setembre s’ha celebrat al Vallès Occidental una jornada europea de transferència de coneixements del projecte CityLoops amb la participació de  61 professionals d’entitats, administracions i centres de recerca i coneixement. 

Una delegació de set entitats del projecte i procedents de cinc països europeus ha compartit el resultat d’experiències per avançar cap a una economia circular. S’ha realitzat una sessió de treball i s’han visitat diferents iniciatives de la comarca per mostrar com es treballa la circularitat en diversos àmbits al Vallès Occidental.

La consellera d’Emergència Climàtica, Laura Oliver, va obrir la jornada posant en valor la importància de la trobada per compartir coneixements i generar sinèrgies de col·laboració per treballar cada vegada més i millor en la transformació del model econòmic actual davant dels impactes que comporta per a l’entorn, per a les nostres ciutats i condicions de vida de la ciutadania. Una jornada que va situar en el treball que des de l’any 2017 es fa a la comarca, i del que va parlar Marta Escamilla, directora de l’Àrea de Sostenibilitat de Leitat, entitat implicada des del seu inici.

En una primera part de la sessió es va tractar el valor de les Ciutats Circulars com a marc per a l’acció. Representants d’ICLEI, Xarxa global de governs locals per a la sostenibilitat que lidera el projecte, van revisar com s’ha de treballar per integrar la sostenibilitat en l’acció local de forma transversal i utilitzant l’Economia Circular com eines de transformació sistèmica.

Per la seva banda, Rijkswaterstaat, l’Agència del Ministeri d’Infraestructura i Gestió d’Aigua dels Països Baixos, va mostrar la necessitat que les administracions locals ajustin la seva activitat de compra i contractació pública al model de l’economia circular per influir el mercat, per facilitar l’evolució d’empreses i dels hàbits del consum en general.

Per aprofundir en els reptes, es van dinamitzar grups de treball en 3 àmbits: el Malbaratament alimentari, amb informació sobre experiències de Porto; la Construcció Circular, amb referències de projectes desenvolupats a Bodo (Noruega); i Compra Pública Circular, a través de la revisió i reflexió sobre els passos a seguir, amb una Guia elaborada en el marc del projecte.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.