Maranges:"El futur empresarial estarà molt marcat per la investigació i el Parc de l'Alba"

Entrevista al president de Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges

 

 

 

L'associació local Cerdanyola Empresarial celebra aquest 2018 el seu desè aniversari. Aprofitant la Nit de Cerdanyola Empresarial que se celebrarà el 22 de novembre, l'entitat commemorarà deu anys teixint connexions amb les empreses cerdanyolenques. 

 

L'any 2008, l'associació e sva posar en marxa sota la direcció d'Artur Porta, actual Vocal de Magic Quality Gaming (MGA). En el seus orígens, Artur Porta va definir el projecte com "una associació propera i útil, eficaç de cara a tots els empresaris". Així, en aquell 2008, Cerdanyola Empresarial es presentava com una "associació apolítica i transparent" amb l'objectiu "de ser un instrument d'utilitat i representació per totes les empreses que en formen part".

 

Dos anys després del naixement de l'entitat, Lluís Sisquella, actual vicepresident, va pasar a dirigir l'associació, càrrec que va ocupar durant vuit anys. Aquest 2018, Jaume Maranges, ha agafat el relleu al capdavant de Cerdanyola Empresarial amb un balanç actuañ de 140 associats, 90 més dels que tenien l'any 2009.

 

Davant aquest escenari i la pròxima Nit de Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges, president de l'entitat i gerent de Ferreteria Maranges, respon les preguntes del TOT.

 

 

 

Quins són els objectius de la Nit d'enguany?

Celebrar el desè aniversari de l'associació i fer l'entrega de reconeixements a les empreses del municipi que hem considerat que ho mereixen.

 

Quina és la novetat de la Nit de Cerdanyola Empresarial d'enguany?

Canviem el sopar a taula per un sopar a peu dret. D'aquesta manera, la gent té més estona per relacionar-se i fer networking amb els professionals que hi ha a la sala. Tenim previst ser entre 230 i 240 persones. 

 

Quins criteris s'han seguit per escollir les empreses que rebran el reconeixement?

Depèn del premi. Per exemple, quan parlem de promoció de la ciutat, busquem que sigui una empresa del municipi que doni a conèixer la ciutat al món, i si parlem d'internacionalització, valorem una empresa local que tingui uns números d'exportació importants.

 

Quin balanç fan dels 10 anys de l'associació?

Fem un balanç positiu. Per una banda, hem crescut en associats fins a superar els 140. Hem tingut col·laboració amb entitats de dins i fora del municipi, cosa que genera contactes per poder ser un interlocutor amb força en l'àmbit comarcal. 

 

Diria que Cerdanyola és una ciutat amiga de l'empresa?

Ho diria a mitges. Per una banda es van donant passes que ens fan pensar que és amiga de l'empresa, però hi ha altres motius per pensar que no. Però per això existeix l'associació, per estrènyer tot el conjunt d'actors: administració, estaments socials... Entre tots hem de posar fil a l'agulla perquè Cerdanyola sigui una ciutat amiga dels negocis.

 

Quines inquietuds tenen els associats?

Un tema important són els polígons. S'han de remodelar i posar al dia en termes d'infraestructures, comunicació, seguretat, il·luminació... 

 

Com els hi agradaria veure l'ecosistema empresarial de Cerdanyola en deu anys?

Preveiem que el futur empresarial estarà molt marcat pel Parc de l'Alba i les empreses tecnològiques. També estem molt enfocats a les empreses d'investigació que arriben a la UAB. Dins el municipi hi haurà molta tecnologia, molta investigació però tampoc hem d'oblidar el comerç i la indústria. Aquest sector pot tenir espai en altres polígons.