Famílies de l'escola La Vall de Bellaterra demanen que es mantingui el concert educatiu

En un comunicat, juntament amb l'escola La Farga de Sant Cugat, han expressat que volen "una escola que sigui no excloent i que no esdevingui un espai d’elit educativa ni econòmica"

Algunes famílies de les escoles La Vall de Bellaterra i La Farga de Sant Cugat han iniciat una campanya de recollida de signatures perquè les escoles del grup Institució Familiar d’Educació mantinguin el concert educatiu.

En un manifest, les famílies han respost a la decisió de mantenir el model d'escola diferenciada entre nens i nenes i que conseqüentment provocarà que passin a ser completament privades a partir del curs 2026-2027. "Volem assegurar que el projecte educatiu continuï sent únic, transformador i accessible per a totes les famílies que hi han dipositat la seva confiança", expressen.

Així mateix, assenyalen que el que volen "és una escola no excloent, que no esdevingui un espai d’elit educativa ni econòmica, i que mantingui els valors basats en l'humanisme cristià que la caracteritzen". Amb tot, també recorden com a les altres escoles del grup Institució Familiar d’Educació de Lleida, Igualada i Tarragona sí que s'ha mantingut el model d'escola concertada.  

Més info: L'Escola La Vall de Bellaterra mantindrà la segregació per sexe i serà privada

Les famílies asseguren que els reptes que es preveuen a partir del curs 2026/2027 suposen reptes organitzatius i que es coneixen des de fa temps, però que consideren "fonamental que les decisions que es prenguin reforcin l’estabilitat a llarg termini sense comprometre l’essència del col·legi, la feina del professorat i el nombre i la diversitat dels alumnes i famílies que en formen part, davant la magnitud de les incerteses que suposaria la seva privatització".

Igualment, han assenyalat que valoren "profundament els valors i la tasca educativa del col·legi en el desenvolupament acadèmic, humà i espiritual dels nostres fills, però que estan preocupades pel risc que pot suposar la privatització del col·legi" i que, per això demanen que es preservi el concert educatiu.

 

Més de 70 firmes

Així, els impulsors de la campanya expliquen com la privatització "suposa un canvi estructural que trenca l’equilibri entre accessibilitat, estabilitat i valors, i pot comprometre la viabilitat d’una escola oberta de famílies" i com consideren que "el canvi unilateral del model pot esdevenir un greuge irreparable a la comunitat educativa".

Amb tot, els impulsors de la campanya destaquen com de moment tenen "més de 70 firmes tot i la impossibilitat de tenir un debat obert i transparent entre famílies, professorat, escola i Institució”

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.