Fan fora als usuaris d'un càmping de Coma-ruga: entre els afectats, una família de Cerdanyola

Els nous propietaris del càmping van comunicar per carta certificada a un centenar de famílies, que disposen de quatre setmanes per emportar-s'ho tot

Després de 49 anys estiuejant al càmping Sant Salvador de Coma-ruga (Tarragona), d'un dia per l'altre li van comunicar a la Sandra López, veïna de Cerdanyola, que ella i la seva família, disposaven de quatre setmanes per marxar d'allà. Igual que la Sandra, un centenar de famílies més van rebre aquest febrer una carta certificada, en què se'ls informa que no se'ls renova el contracte per la temporada 2024 (abril-setembre) i se'ls indica que han de desallotjar les seves caravanes, roulottes o mobil homes de forma immediata. En cas contrari, amenacen de destruir tot el que quedi a les parcel·les.

Aquesta notícia ha agafat per sorpresa a totes les famílies del càmping, a només un mes de la Setmana Santa i de l'inici de temporada. De fet, "ningú sabia que els antics propietaris s'havien venut la majoria de les participacions a una altra empresa", afirma la Sandra. La nova empresa és HolaCamp, que pretén fer-hi un glàmping, una nova modalitat de càmping de luxe. La companyia ja compte amb altres càmpings de bungalous situats a Palamós, Sitges i Mequinensa (Franja d'Aragó).

Des de l'octubre de l'any passat, les diferents famílies tenien firmat un contracte d'aparcament, en què poden guardar les seves caravanes, roulottes o mobil homes fins al març d'aquest any. A partir d'aquest mes, les famílies solien signar el nou contracte per la temporada d'estiu, el qual es renova any rere any. "Però enguany no ha estat així", comenta resignada la Sandra, qui explica que "de tots els càmpings que hem preguntat, no accepten mobil homes i no hi ha places per a caravanes".

A banda del neguit que els provoca als afectats el fet de no saber què fer amb les seves pertinences del càmping, també els preocupa la despesa econòmica que hauran de fer. "Per desmuntar la terrassa del mobil home et demanen més de 1.000 euros i per transportar-lo, necessites un vehicle especial, que pot costar fins a 3.500. A més a més, la cerdanyolenca assenyala que "els anteriors gerents del càmping van animar a la gent a comprar-se mobil homes que fins aleshores es llogaven". Això va suposar a les famílies una despesa d'almenys 20.000 euros. 

 

Recorreran a la justícia si no hi ha consens

Davant d'aquesta situació, les famílies ja s'han posat en mans dels advocats. Esther Costa, del Col·lectiu Ronda, és l'advocada de diverses famílies de Cerdanyola, Ripollet, Barberà i Sabadell. Costa assegura que intentaran frenar les dates límit que han imposat els nous propietaris i consensuar una taula de diàleg, ja que "no han respectat el contracte", diu l'advocada. 

Paral·lelament, totes les famílies estudien demanar, en conjunt, mesures cautelars davant la justícia per frenar l'ordre de trasllat, que està previst que acabi aquest dilluns 11 de març. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.