Les FEDAC Cerdanyola i Ripollet presenten l'informe del Bé Comú

L’acte va tenir lloc aquest passat dimecres 7 de maig a Ripollet

Aquest dimecres, les escoles FEDAC Cerdanyola i Ripollet van presentar l'informe del Bé Comú a Ripollet. Aquest informe consisteix en un treball conjunt entre aquestes dues escoles i mostra els resultats i les conclusions de l'informe. A més, es van compartir idees i reflexions sobre aquest treball conjunt entre els dos centres educatius.

L’acte va arrencar amb una explicació sobre el bé comú i la seva aparició. Des de les escoles FEDAC aposten pel model del bé comú, ja que busca tenir en compte uns valors ètics i humans com són la dignitat humana, la solidaritat i justicia, sostenibilitat ecològica i transparencia i democrática. L’acte, també es va parlar de l’economia del bé comú, que els ha portat a fer un balanç per saber que han aconseguit i com ho han fet.

En això, aquests centres educatius s’han centrat en els proveïdors, els bancs, els clients (alumnes i families) i l’entorn social. En aquesta presentació, les escoles FEDAC van posar en valor que tenen una visió de transformar l’educació i la societat educant en valors, aprenentatge i Serveis, governança compartida i participación democrática i criteris ètics i sostenibles.

El públic assistent atent en la presentació de les FEDAC Cerdanyola i Ripollet. FOTO: Marc Mata

El públic assistent atent en la presentació de les FEDAC Cerdanyola i Ripollet. FOTO: Marc Mata

Les escoles FEDAC remarcaven que els seus objectius són analitzar l’estat actual de la gestió, definir en pla de millora continua, calcular l’impacte com a escola i compartir la feina feta. Des de les escoles FEDAC explicaven que el que busquen en el seu alumnat “no és només que facin exàmens si no que siguin unes persones comproses. Que tinguin valors centrats en la solidaritat i en el treball en equip”. A més, afegien que “volem que els nostres alumnes siguin conscients en el que estan fent i que vulguin millorar el seu entorn”.

En la part pràctica, expliquen que aquest treball conjunt va començar a finals del curs passat. Des de les FEDACS “voliem analitzar quina era la nostra gestió econòmica, definir un pla que tingués uns objectius molt clar, calcular l’impacte de les nostres escoles i per últim, compartir la feina realitzada”, deien.

Des de les FEDACS van presentar també, totes les entitats solidàries amb les quals col·laboren. Les quals són Save the Children, Creu Roja, UNICEF. Open Arms, Caritas, Banc d’aliments, Marató de TV3, Banc de Sang i Teixits i residència gent gran.

Per últim, van acabar l’acte explicant quins eren els objectius de cada escola. En el cas del FEDAC Cerdanyola, els objectius eren: compromís de millorar la sostenibilitat ambiental a través d’accions (com la reducció de residus, l’eficiència energètica, la compra responsable o el càlcul de la petjada ecològica); la voluntat d’enfortir la justícia i la solidaritat a la seva cadena de subministrament donant prioritat a proveïdors locals, ètics i responsables; apostar clarament pel benestar de totes les persones que formen part del projecte educatiu; reforçar el vincle amb els seus alumnes i les seves famílies i tenir la voluntat de ser una escola oberta al seu entorn per generar un impacte social positiu.   

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.