El 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' arriba als 30 anys de solidaritat

Quatre piscines de Cerdanyola -Xarau, Guiera, Turonet i UAB- s’han sumat aquest cap de setmana a la festa de la Fundació Esclerosi Múltiple

Gairebé 100.000 persones han participat aquest cap de setmana a la festa del 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' a les més de 500 piscines de tot Catalunya. Enguany la iniciativa solidària, que busca sensibilitzar i recaptar fons per a la investigació d'aquesta malaltia autoimmune que no té cura, ha arribat a la trentena edició.

Tot i que des de la Fundació Esclerosi Múltiple encara no s'ha fet un balanç concret, ja que encara no disposen de les dades de totes les piscines participants, es preveu aplegar uns 300.000 euros

 

El Mulla't a Cerdanyola

A Cerdanyola, l'acte central de la festa s'ha fet a la piscina de Can Xarau, on hi ha hagut un total de 78 participants que han nedat 66.800 metres i s'han recaptat 283,80 euros, d'una banda, amb la venda de material, com ampolles, tovalloles i samarretes i, d'altra banda, amb la guardiola solidària. A les 12 del migdia del diumenge 9 de juliol va tenir lloc el salt institucional amb la participació de voluntaris, ciutadans i representants municipals.

Pel que fa a la piscina de la UAB, la participació ha sigut de 206 persones amb una recaptació de 268 euros, gràcies a la venda del material i als donatius que s'han fet des del Servei d'Activitat Física per la venda d'entrades per aquest cap de setmana.

Tot i això, des de l'organització han lamentat que degut a un problema informàtic l'enviament del material de marxandatge va arribar amb poc marge de temps per a poder posar-lo a la venda. Per aquest motiu, creuen que enguany s'han venut menys articles i han decidit que mantindran el material a la venda fins al setembre. 

 

30 anys d'avenços a Catalunya

Els actes centrals a Catalunya han sigut a Barcelona, Girona, Reus i Gimenells. En aquests quatre punts del territori, les colles Castellers de Barcelona, Esperxats de l’Estany, la Jove dels Xiquets de Valls i els castellers de Tortosa han aixecat castells dins la piscina per simbolitzar l’esforç que fan cada dia les 9.000 persones que viuen amb esclerosi múltiple a Catalunya.

La directora de la FEM, Rosa Masriera, ha destacat el treball realitzat durant aquests 30 anys: "Des de la Fundació es va impulsar el primer centre de neurorehabilitació. Un model innovador que després s’ha estès a la resta de l’Estat Espanyol i que ha tingut uns efectes molt positius, demostrats per l’evidència científica, que afavoreixen el benestar de les persones amb esclerosi múltiple".

Per la seva banda, el director del Cemcat i vicepresident de la FEM, el Dr. Xavier Montalban, ha posat en relleu els avenços mèdics aconseguits en aquests anys, en què "hem passat de tenir zero tractaments, un mal pronòstic en general i que el 50% dels pacients diagnosticats necessitessin ajuda per caminar al cap de 10 anys, a tenir 16 medicaments amb els quals hem aconseguit millorar molt el pronòstic de la malaltia. A més, ara tenim recursos per fer el diagnòstic més ràpidament i poder començar el tractament de forma precoç”.

Els fons recaptats en aquesta iniciativa de la FEM es destinaran als diferents programes de suport que impulsa l’entitat per millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple, en aquelles fases més avançades. Tot i els diferents tractaments actuals, en molts casos la malaltia continua progressant i deriva a un estat d’esclerosi múltiple avançada, que pot afectar de forma significativa el seu dia a dia.  

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.