La pluja aguanta i deixa un Sant Jordi ple d'emocions a Cerdanyola

A banda dels llibres i les roses, diverses activitats van omplir la plaça Abat Oliba en un dia que va acabar amb blues

Després de dos anys de Sant Jordi al cap de setmana, aquest any la Diada més especial de Catalunya va tornar a caure en dia feiner. Dimarts 23 d'abril es despertava amb aroma especial a Cerdanyola. Des de primera hora de matí, les roses van inundar el municipi i molts cerdanyolencs passejaven amb una flor sota el braç. Les parades de llibres també es van instal·lat a la plaça de l'Abat Oliba, epicentre de la diada, i a la plaça Enric Granados.

Més info: FOTOS: Llibres i roses al matí de Sant Jordi a Cerdanyola

 

Durant tot el dia els caminants van poder gaudir de les diverses activitats de la plaça de l’Abat Oliba. Des de les nou del matí, a l’escenari instal·lat davant l’ajuntament va tenir lloc la 23a Marató de Lectura. Igual que l'any passat, també es podien fer recomanacions de llibres.

Al matí han estat les escoles les qui han protagonitzat les activitats, mentre que a la tarda les families han ocupat els carrers per passejar, regalar-se roses i fullejar llibres. “Hi ha hagut molta participació, des de persones lligades a alguna entitat fins a persones a títol individual, polítics i escriptors que han estat signant els seus llibres”, comentava la Tècnica de Cultura de l’Ajuntament, Cristina Ruedas.

Sant Jordi 2024 a Cerdanyola. FOTO: Nora MO

Sant Jordi 2024 a Cerdanyola. FOTO: Nora MO

 

Enguany ha sigut un Sant Jordi de commemoracions. S'han llegit textos en honor als 100 anys del naixement dels autors Montserrat Vayreda i Vicenç Andrés Estellés i també d'Àngel Guimerà i Joan-Salvat Papasseit, ja que aquest 2024 es compleixen 100 anys de la seva mort.

 

Premis literaris

D'entre els 19 autors i autores que van estar signant llibres a la plaça Abat Oliba, hi van participar dos dels guanyadors dels Premis Literaris 2023, que organitza l'Ajuntament de Cerdanyola amb la UAB: Alexandre Planas i Mireia Mejías. Aquesta última, a més a més, va parlar del seu llibre guanyador del XIV Premi de Narrativa Breu per a Joves "Caterina Albert". 

Més info: FOTOS: Música i poesia per tancar un Sant Jordi exitós

 

Roses i blues 

El Sant Jordi, a més a més, s'ha fusionat amb la música. I com no podia ser d'una altra manera, el blues ha sonat a la plaça Francesc Layret. A les 19 h va tenir lloc el concert de cloenda de la Marató de lectura a càrrec de Blues & amor, en què desenes de persones es van acostar per acabar de gaudir d'un dia que tot i que els núvols van amenaçar, la pluja va aguantar.

 Concert de Blues & amor a la plaça Francesc Layret per tancar el Sant Jordi de 2024. FOTO: Mireia Comas

Concert de Blues & amor a la plaça Francesc Layret per tancar el Sant Jordi de 2024. FOTO: Mireia Comas

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.