L'aparcament per a autocaravanes i les energies renovables centren l'últim ple del curs

Aquest dijous 23 de juliol se celebra l'últim ple ordinari abans de l'aturada de l'agost

Aquest dijous 23 de juliol se celebra l'últim ple ordinari del curs a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Les mocions, totes elles proposades per Esquerra Republicana, centraran un ple sense l'aprovació de temes determinants.

 

Correcció del conveni col·lectiu de treballadors de l'Ajuntament

L'únic punt que el govern local portarà a aprovació del ple és la correcció d'una errada detectada al conveni col·lectiu de treball per al personal al servei de l'Ajuntament. La correcció planteja incorporar com a annex l'acord econòmic i condicions de treball per a la implantació de la LOGSE a l'Escola Municipal La Sínia. El conveni es va aprovar l'any 2009 i es va prorrogar dos anys després.

 

Quatre mocions d'ERC

En l'apartat de les mocions, només el grup municipal d'Esquerra Republicana ha presentat propostes per debatre al plenari. En primer lloc, ERC demana que l'Ajuntament de Cerdanyola reiteri la seva aposta per les energies renovables, com a eina fonamental en el canvi energètic, per deixar de dependre de les energies d'origen fòssil i nuclear.

En la mateixa moció demanen a la Generalitat de Catalunya que fixi el mapa d'energies renovables per a cada territori i es distribueixin en funció de la capacitat de producció i consum de cada zona.

Per una altra banda, Esquerra planteja instar l'Ajuntament a estudiar la possibilitat de construir un aparcament públic per a autocaravanes a la ciutat, destacant el valor turístic del Parc Natural de Collserola. També proposen crear una comissió amb representants dels sectors del turisme, comercial, restauració i hostaleria "per tal de definir el model de servei i les condicions amb què s'hauria de prestar per afavorir les sinergies amb la ciutat".

En la seva tercera moció, ERC insta al govern municipal a estudiar la viabilitat d'un sistema de recollida específic de grans volums de restes vegetals resultants de la neteja dels jardins, l'esporga estacional, als barris amb més jardins com Bellaterra, Montflorit, Serraparera, Ca n'Antolí o Canaletes per als períodes amb més demanda com poden ser primavera, les festivitats de Setmana Santa o la tardor.

En quart lloc, la formació republicana proposa demanar al govern de l'Estat que no ampliï ni prorrogui les concessions de l'AP-2 i l'AP-7 davant la possibilitat que les empreses concessionàries ho demanin. "El govern espanyol ha autoritzat per decret llei que aquestes empreses puguin demanar a l'Estat una pròrroga en els contractes de concessió per compensar les pèrdues ocasionades per les mesures per frenar l'expansió de la pandèmia durant l'estat d'alarma", destaca ERC.

Esquerra també ha anunciat que en el torn de precs i preguntes instarà al govern a fer proves de detecció de la Covid-19 als treballadors i treballadores de l'Ajuntament. "Les proves han de millorar la protecció tant de les persones treballadores com als usuaris dels serveis municipals, i cal fer-es especialment al personal essencial davant un potencial agreujament de la crisi sanitària actual", asseguren des d'ERC.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.