Carlos Cordón, investit nou alcalde de Cerdanyola

El socialista Carlos Cordón ha estat investit aquest 15 de juny sense necessitat d'arribar a pactes de govern i gràcies a ser la força més votada

 

 

 

 

 

Cerdanyola del Vallès ja té nou alcalde i nou consistori. El socialista Carlos Cordón ha estat investit aquest 15 de juny sense necessitat d'arribar a pactes de govern i gràcies a ser la força més votada. Després de guanyar les eleccions del 26 de maig i aconseguir 9 regidors, el PSC torna al govern de Cerdanyola quatre anys després de perdre l'alcaldia davant Compromís per Cerdanyola. 

 

En el ple d'investidura, presidit per la mesa d'edat formada per Pilar Adell (En Comú podem) i Gorka Samiengo (Ciutadans) com a regidors de més i menys edat respectivament, s'han presentat quatre candidatures a l'alcaldia: Carlos Cordón (PSC), Helena Solà (ERC), Sonia Rodríguez (Ciutadans) i Manuel Buenaño (PP). Cap de les candidatures ha obtingut la majoria absoluta en la ronda de votacions quedant Cordón amb 9 vots, Solà amb 5, Rodríguez amb 3 i Buenaño amb 1. La resta de vots han estat abstencions.

 

Donada aquesta situació, el reglament estableix que ha de ser investitat el cap de llista de la formació més votada en les eleccions. Dit i fet, Carlos Cordón ha estat investitat nou alcalde de Cerdanyoal del Vallès, retornant l'alcaldia al Partit Socialista. El ple d'investidura també ha servit per constituir el ple de la legislatura 2019-2023. Les 25 cadires de la sala de plens les ocuparan 9 regidors del PSC, 5 d'Esquerra Republicana, 3 de Ciutadans, 3 de Guanyem Cerdanyola, 3 d'En Comú Podem, un de Junts per Cerdanyola i un del PP.

 

 

 

 

Tot i no comptar amb una majoria absoluta, el govern del PSC amb 9 regidors s'espera més plàcid que l'anterior del Compromís de Carles Escolà. Els socialistes tornen al govern amb força després de ser els clars guanyadors de les eleccions del 26 de maig. Ho fan amb Carlos Cordón, qui és el quart alcalde socialista després de les etapes anteriors de Celestino Sánchez (1979-1997), Cristina Real (1999-2003) i Carme Carmona (2009-2015). 

 

Primer discurs de Carlos Cordón com a alcalde de Cerdanyola.

 

Fomentar el diàleg i el consens ha estat un dels principals objectius que l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón (PSC), va destacar en el seu primer discurs com a batlle de la ciutat el 15 de juny durant el ple d'investidura. Tal com ja va expressar explícitament durant la campanya electoral, Cordón va assegurar que apostarà pel "diàleg i el respecte permanent que ens permetin aproximar posicions".

  

  

Responsabilitat, consens i esperança

 

"Sento una gran responsabilitat davant la ciutadana, que del seu alcalde i de tots nosaltres espera més fets que paraules, més solucions que conflictes i més esperança", començava la seva intervenció Carlos Cordón. Amb la banda verda de Cerdanyola sobre el cos i la vara d'alcalde sobre la taula, Cordón va ressaltar que hi ha molts reptes a complir a Cerdanyola. Entre ells, assegura, aconseguir una ciutat "més justa socialment, més pròspera, més feminista i amb més confiança en el futur".

  

  

Les crides al diàleg i el consens entre els partits que conformen el ple van ser evidents i recurrents durant el discurs del nou alcalde. "No sóc amant de les discussions acalorades, però sí, en canvi, del diàleg i el respecte permanent que ens permetin aproximar posicions", assegurava. El govern en minoria que ha format el PSC requerirà acords i punts en comú per tirar endavant els seus projectes per a la ciutat. Alhora que els socialistes allargaven la mà a la resta de formacions per obrir les portes del consens, els partits de l'oposició es van mostrar favorables a trobar els punts en comú que tan amagats van semblar estar durant el mandat anterior entre govern i oposició. En aquest sentit, Cordón es va mostrar esperançat que es trobin aquests "punts de confluència necessaris per assolir els objectius" i va reiterar el seu compromís: "Em comprometo a treballar de forma incansable per a aconseguir-ho".

 

  

Fent un canvi de llengua al castellà, Carlos Cordón va continuar el seu discurs destacant la importància que tindrà el ple que també es va constituir el 15 de juny. En aquesta línia, va afirmar que la tasca dels regidors i regidores té sentit si es treballa de forma "incansable", afegint el "diàleg permanent i la proximitat als problemes de la gent". A més, va destacar la importància de ser coherents amb la ideologia i el compromís i el treball decidit. "Tots som responsables d'evitar la banalització i degradació de l'activitat política municipal", va afegir.

 

  

Cordón, qui amb 34 anys és l'alcalde més jove que ha tingut mai Cerdanyola, ha fet seves les paraules de la presidenta del Congrés dels Diputats, la socialista Meritxell Batet: "Cap de nosaltres individualment ni cap dels nostres partits per si sols representa en exclusiva Cerdanyola ni a cap dels seus barris ni la voluntat de tota la ciutadania. Cadascú de nosaltres és del poble, però cap som el poble". Repassant reptes de la ciutat com convertir-se en "capital universitària, tecnològica i científica" i ser referent en polítiques "d'educació, cohesió social, habitatge, igualtat de gènere, transparència, sostenibilitat, cultura i esports", Cordón va finalitzar el seu discurs instant a la resta del plenari a fer realitat "aquest somni".

 

Qui és Carlos Cordón?

 

El nou alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, té 34 anys, és arquitecte de professió i és el Primer Secretari del PSC de la ciutat des de l'any 2017. És veí de Cerdanyola des de sempre i ha viscut als barris de Les Fontetes i Serraparera. "Des de ben petit sempre imaginava on la gent pogués ser feliç mentre la resta dibuixava altres coses. Potser per això vaig voler ser arquitecte, per poder crear aquests espais. Formo part del PSC des de fa 12 anys, quan em vaig incorporar a les Joventuts Socialistes", explicava Cordón en la seva entrevista amb el TOT com a candidat a l'alcaldia. Cordón va complementar la seva formació cursant un potgrau en Comunicació i Lideratge a la UAB. 

 

De pares treballadors d'un taller al passatge Goya i d'Aiscondel, Cordón assegura haver extret la seva vessant política del seu avi, qui era conductor de Sarbus a Cerdanyola. "Ell va ser qui em va apropar als valors socialistes", assegura Cordón en la seva pàgina web. A partir d'aquest contacte amb el socialisme, el nou alcalde cerdanyolenc es va afiliar al PSC i a la Joventut Socialista. Va entrar a l'Ajuntament coma regidor en l'oposició després de les eleccions de 2015, quan el PSC va guanyar les eleccions però la suma de suports del plenari va donar l'alcaldia a Carles Escolà.