Cerdanyola recupera el 15M amb la visita de Monedero i l'acte de Podem

Un reflex del 15M es va dur a terme el dissabte 18 de gener a la plaça de l'Abat Oliba amb la visita de Juan Carlos Monedero i les queixes dels col·lectius i entitats de la ciutat

Crits de ’sí se puede’ ressonaven a la plaça de l’Abat Oliba quan va aparèixer Juan Carlos Monedero, cofundador de Podem: “Abans que res, vull donar les gràcies a Dolores de Cospedal. No deia ella que féssim un partit? Doncs aquí està! Hem fet història, hem entrat al govern d’Espanya”, afirmava, encetant aplaudiments i rialles entre el públic.

Podem Cerdanyola va organitzar aquest acte el dissabte 18 de gener on també hi van assistir Cecilia Collado, secretaria general i regidora de En Comú Podem Cerdanyola i Concepción Abellán, diputada al Parlament de Catalunya.

Com en un reflex del 15M, els col·lectius de la ciutat van traslladar les seves queixes a Juan Carlos Monedero, que afirmava que comentaria amb els seus companys de ministeri els problemes de cada un. Les Quellys, No Más Precariedad, Marea Blanca, Marea Pensionista, Renta Garantizada, SAH, Iaioflautes Terrassa, Taxi, I-Dental, PAH, BB-serveis són les entitats que han donat a conèixer la seva situació: “Volem que la gent surti al carrer a reclamar allò que és seu, el que tant ens ha costat aconseguir”. L’atur, les pensions, la renta, la salut pública i la corrupció van ser algunes de les qüestions principals que es van tractar.

“Avui som govern. Avui podem donar resposta a les necessitats del nostre poble”, predicava Monedero. “El partit socialista ha girat lleument la seva mirada cap a la dreta, però si governeu amb nosaltres, serà cap a l’esquerra”, va assegurar el cofundador del partit.

“No us oblideu que hem guanyat el govern però que no hem guanyat el poder; el poder el tenen els de sempre: són els que tenen els mitjans de comunicació, els bancs, els fons d’interès, els contactes amb Europa, amb l’alta jerarquia a Espanya… I faran tot el possible perquè aquest projecte naufragui”, deia Juan Carlos. "Qui s’ha inventat Vox, si no han estat els mitjans de comunicació?”

Monedero també va aprofitar per parlar de la situació a Catalunya: "Tenim, per primera vegada en molt temps, la possiblitat de superar el problema territorial que hi ha a Espanya amb Catalunya. Ho resoldrem nosaltres i a ells se'ls acabarà l'excusa", va afirmar. 

Cecilia Collado, regidora de En Comú Podem, va afirmar "no tancar portes per formar coalició de govern". Després de signar un acord programàtic inicial amb el partit socialista, Cecilia explica que s'ha de continuar dialogant. Collado també ha afirmat que els pressupostos eren un punt clau per veure el seguiment de l'acord inicial, i que, de moment, els punts del partit s'han incorporat a aquests pressupostos.