Ciutadans demana que Cerdanyola s'incropori al programa Targeta Moneder d'Impacte Social

El programa pretén ajudar a les persones més vulnerables en l'adquisició de productes de primera necessitat durant la crisi sanitària

Ciutadans ha demanat al govern municipal incorporar-se al programa Targeta Moneder d'Impacte Social de la Diputació de Barcelona per ajudar a les persones més vulnerables de Cerdanyola del Vallès "especialment durant aquesta situació complicada de crisi sanitària".

"El programa de la Targeta Moneder d'Impacte Social pretén dotar als municipis d'un instrument àgil per ajudar a l'adquisició d'aliments i productes de primera necessitat que s'atorguen a la ciutadania més vulnerable i amb manca de recursos", destaquen des de Ciutadans. Així, l'objectiu és que, mitjançant una targeta prepagament amb un valor monetari definit pels Serveis Socials municipals, els usuaris puguin anar a adquirir els productes de primera necessitat.

La portaveu del grup municipal Cs Cerdanyola, Sonia Rodríguez, ha explicat que el programa es va iniciar l'any 2015 i, des de llavors, ha tingut 92 demandes que sumen 8.877 targetes sol·licitades. La formació destaca que aquesta mesura es complementa amb les ja proposades per Cs d’àmbit social, com fomentar el SAD (Servei d’Atenció Domiciliaria) o aprovar ajudes per poder pagar el lloguer.